Буревестникът на Уилсън

Буревестникът на Уилсън е малка птица с дължина 16-18,5 см с размах на крилата 38-42 см. Той е малко по-голям от европейския буревестник. По същество е тъмнокафяв във всички оперения, с изключение на бялата крупа. Той се различава от този вид по бледата си решетка на горното крило, обикновените подкрила и по-дългите крака.

Снимка на бурето на Уилсън е лицензирана под Creative Commons Приписване-Споделяне по същия начин .
Оригинален източник : Снимка, направена от Патрик Коин
Автор : Патрик Коин (Patrick Coin) Разрешение (повторно използване на този файл) cc-by-sa-2.5



Бурето на Уилсън е класифицирано като най-малко притеснително. Не отговаря на изискванията за по-рискова категория. В тази категория са включени широко разпространени и изобилни таксони.

Буревестникът на Уилсън е малка птица с дължина 16-18,5 см с размах на крилата 38-42 см. Той е малко по-голям от европейския буревестник. По същество е тъмнокафяв във всички оперения, с изключение на бялата крупа. Той се различава от този вид по бледата си решетка на горното крило, обикновените подкрила и по-дългите крака. Този вид се размножава на антарктическите брегове и близките острови като Южните Шетландски острови. | Повече ▼



с изключение на Бурето-бурето на Уилсън) Всички, с изключение на две от Hydrobatinae, са предимно тъмни на цвят с различно количество бяло на крупата. Два вида имат различно оперение изцяло - буревестникът на Хорнби, който има бели долни части и маркировка на лицето, и буревестникът с вилица с опашка, който има бледосиво оперение. Това е известна трудна група за идентифициране в морето. | Повече ▼



Иън Дейвис засне тази гледка към бурето на Уилсън, която показва долната страна, докато се насочва към лодката. Забележете, че крилата са тъмни отдолу и че бялата крупа се увива от двете страни на опашката. Краката се простират отвъд опашката. Снимано на BBC 2007 30 юни пелагично. Близкият подход на този буревестник и хилядите, които се роят във нашите води, правят възможни подобни снимки. Благодаря за споделянето. | Повече ▼

лятото, буреносните бурета на Уилсън, размножаващи се около Антарктида, са ускорили развитието на яйцето и пилето: времето от снасяне до израстване е 91 дни (най-краткият период за всяка тубеноза). Птиците по-на север, макар и малко по-малки, отнемат повече време, може би защото запасите от храна са по-малко концентрирани, отколкото извън южния континент. Повечето гнезда са скрити в пукнатини сред скали или груби сипеи. | Повече ▼

Буревестникът на Уилсън принадлежи към тази група и е единственият открит в нашите води. Буревестникът на Елиът се намира край бреговете на Южна Америка. Род Pelagodroma Единственият представител на този род е белоликият буреносен буревестник, птица, която печели висок ранг в списъка на птиците, най-търсени от северноамериканските списъци на птици. Има жълти пръсти на пръстите. Род Oceanodroma Девет или десет вида, повечето от които се размножават в Северното полукълбо. | Повече ▼



Буревестникът на Уилсън се размножава по антарктическите брегове и близките острови като Южните Шетландски острови. Гнезди в колонии близо до морето в скални пукнатини или малки дупки в мека земя и снася едно бяло яйце. Този буревестник е строго нощен в местата за размножаване, за да се избегне хищничество от чайки и скуи и дори ще избягва да излиза на сушата в ясни лунни нощи. Подобно на повечето буревестници, способността му за ходене е ограничена до кратко разбъркване до дупката. | Повече ▼

са описани буря и буря на Уилсън (Oceanites oceanicus). Зрелищните изпълнения на първите видове се провеждат през деня и очевидно този вид е адаптиран към нощното хранене. При всички изследвани видове половете наричат ​​различно. Различни шумолене или жужене се чуват от дупки на северни видове като европейската буря-буревестник (Hydrobates pelagicus). | Повече ▼

Буревестникът на Уилсън прекарва останалата част от годината в морето и се премества в северните океани през зимата на южното полукълбо. Много по-често се среща в северния Атлантик, отколкото в Тихия океан. Той е строго пелагичен извън размножителния период и това, заедно с отдалечените му места за размножаване, прави бурето на Уилсън трудна за наблюдение птица от сушата. Само при силни бури този вид може да бъде изтласкан в носовете. | Повече ▼



Буревестникът на Уилсън в полет Буревестникът на Уилсън Снимка: Крис Кларк Vital Statistics - Научно наименование: Oceanites oceanicus Физическо описание: Буревестникът на Уилсън е малък буревестник с къси, заоблени крила и дълги крака, стърчащи отвъд опашката в полет. | Повече ▼

2500 бури-буреносци на Уилсън в североизточния край на Джордж Банк, на около 220 км южно от нос Сабъл. Най-малко 2000 птици са преброени от Ярмут от MV Bluenose на 26 септември 1975 г. (D.W. Finch). Описание Дължина: 18-19 cm. Всички оперения: Основният модел на оперението е същият като при другите ни две бурени бурета, но белият кръст е по-голям, отколкото при бурята-буревестник на Leach и се простира по-нататък по фланговете. Опашката не е назъбена и стъпалата излизат извън нея. | Повече ▼

ябълкова глава с дълги коси чихуахуа

Видеоклипове и изображения Буревестникът на Уилсън почива на скала Буреносникът на Уилсън почива на скала Видове, свързани с - * Семейна група * Местообитание * Природозащитен статус * * Вижте слайдшоуто на изображението * Връзка към това изображение * Изпратете на приятел * | Повече ▼

Буревестникът на Уилсън в топлите сини води на Гълфстрийм край Северна Каролина, САЩ. Забележете жълтите мрежи до краката. Снимано през май от Ангус Уилсън | Повече ▼

Буреносните буреници на Уилсън - Няколко дни бяха толкова спокойни, че нашето хлъзгане наистина не привлече или задържи нито едно Уилсън, вместо това открихме групи от буревестници, седнали на водата. Това е група, която зачервихме, макар че при по-късните пътувания имахме няколко последователи зад лодката, за да учат участниците. | Повече ▼