Spinner Dolphins

РЕКЛАМА Източник на изображението

The Spinner Dolphin се намира в офшорни тропически води по целия свят. Има два вида делфин Spinner: делфинът с къса носа и делфинът с дълъг нос.

Делфин с къса нотка

Малко се знае за късата носа, само че тя варира от Мексиканския залив до Карибите и от средния Атлантик до северозападното крайбрежие на Африка. Spinner Dolphins растат на дължина до 7 фута (2 метра) и тежат 200 килограма (90 килограма). Плавниците им са малки и заострени към върховете, а гръбната му перка е извита и почти заострена и е разположена в средата на гърба. Горната част на тялото им е оцветена в тъмно сиво, със светлосива зона от очите по страните до опашката. Коремът му е бял.

Делфин с дълъг нос

Има различни форми на Spinner Dolphin, които обитават различни места в Тихия океан. Костариканският, източният, белият, хавайският (сивите) и формата на джудже, намерени в Тайландския залив. Те се различават по размера си, който варира от 5,6 до 6 фута (1,65 до 1,8 метра) до 7 фута (2 метра) и тегло от 135 килограма (61 килограма) и 200 килограма (91 килограма). Spinner Dolphins също могат да бъдат идентифицирани по техните разлики във формата и маркировката.



Характеристики на Spinner Dolphin

Размерът на тялото, формата и цветните модели на различните форми на Spinner Dolphin се различават според географското местоположение. Spinner Dolphins като цяло всички имат общи характеристики.

Спиннер делфините имат стройни тела и дълги, тънки клюнове (с изключение на атлантическия блестящ спинър). Плавниците им са малки и насочени към върховете. Оцветяването им е в нюанси на тъмно сиво, светло сиво и бяло. Повечето делфини на Spinner имат бели кореми.

Поведение на делфина на Spinner

Spinner Dolphins се събират в групи, които варират от само няколко делфина до страхотни училища, наброяващи хиляди. Spinner Dolphins са известни със своите акробатични дисплеи, в които те ще се въртят надлъжно по оста си, докато скачат във въздуха. Те също са запалени ездачи на лъкове. Причината за въртенето на животните не е известна.

Едно от предложенията е, че големият котел от мехурчета, създаден при излизане и повторно влизане, може да действа като цел за ехолокация от други хора в училището. Може да е и просто играеща. Лицата са забелязани да изпълняват най-малко 14 въртящи се скока в бърза последователност.

Spinner Dolphin Diet

Spinner Dolphins са склонни да извършват по-голямата част от своя лов през нощта, тъй като „разсейващият слой“ на морския живот, който е прекарал деня на дълбочина 3000 фута, се издига към повърхността, за да се храни с микроскопични растителни материали. Диетата им се състои от риба, медузи, евфаузииди (или крил), калмари, охлюви без черупки, както и копеподи (група малки ракообразни, открити в морето и почти във всички сладководни местообитания).

Преди да се потопите в слоя, шушулката на делфините се събира заедно в един вид рали, сякаш е на път да тръгне на опасно пътуване. Тези делфини поемат голям риск, защото са се събрали и други хищници, като акули, които са естествени хищници на делфините.

Spinner Dolphins образуват малки подгрупи и се разпространяват из морето. Много пъти делфините ще се гмуркат в тъмните океани на 800 фута или повече. Въпреки че делфините Spinner имат повече зъби от всеки друг делфин (между 45 до 65 остри, заострени зъби от всяка страна на горната и долната челюсти), те не ги използват, за да дъвчат плячката си, а по-скоро да хванат и обездвижат плячката си.

Spinner Dolphin Communication

Изглежда, че звуците на Spinner Dolphin са под формата на кликвания и импулсни звуци, които са комбинация от ехолокация и комуникация. Ехолокационните звуци позволяват на делфините да проследяват обекти в тъмна или тъмна вода и да виждат много по-далеч, отколкото позволяват очите им. Сложният им набор от свирки са начинът, по който делфините говорят помежду си. Спинингите дори могат да се идентифицират със звуци, които издават, докато проследяват мехурчета от дупките си.

Spinner Dolphins също комуникират, като пляскат водата с различни части на тялото. Например, „носови изходи“ се случват, когато клюнът е изтласкан от повърхността. Това действие обикновено се използва, когато шушулката излиза от период на почивка. ‘Опашките с опашка’ често се използват за обозначаване на предстояща опасност или за сигнализиране на гмуркане. Шамарите по главата, страничните шамари и шамарите по гърба се наблюдават най-често, когато училището започва да набира скорост. Последни и най-зрелищни са самите завъртания. Много животни се въртят многократно, като всяко завъртане има тенденция да става все по-малко и по-малко, накрая завършвайки с подчертан страничен шамар.

Размножаване на делфин Spinner

Женските достигат полова зрялост на около 4 до 7 години, мъжете на около 7 до 10 години. Новородено теле е средно 32 инча (80 сантиметра) на дължина. Периодът на бременност е 10 месеца и половина, а отелването е между 2 и 3 години. Телета санират от 1 до 2 години.

миниатюрни английски булдоги аз

Spinner Dolphin Predators

Известни хищници на Spinner Dolphins са акули, китове убийци и евентуално фалшиви китове убийци, китове убийци и пилотни китове.

Опазване на делфините на Spinner

Делфините Spinner са класифицирани като застрашен вид.

Делфините на бялата и източната спинър в източната част на тропическия Тихия океан са претърпели огромни загуби на население в резултат на заплитане в мрежите на риболов на риба тон. Все още не е известно защо те плуват в стада над ятата на жълтоперкия тон. Рибарите са наясно с това поведение и вместо да търсят рибата тон, те търсят въртящите се делфини, знаейки, че жълтоперият тон ще бъде под тях. Когато ги намерят, те обграждат стадото с големи мрежи, наречени мрежи „портмонета“, улавяйки делфините заедно с рибата тон. Смята се, че запасът е намалял с цели 80% от 60-те години на миналия век, когато започват операциите по изваждане на портмонета. Спиннер делфините се справят добре в плен и са били показвани на Хаваите и другаде в САЩ, Индонезия, Филипините и Хонконг.