Южна къса опашка

РЕКЛАМА Източник на изображението

The Южна къса опашка (Blarina carolinensis) е малко, сиво, късо опашко бозайник, от което носи името си. Общият им вид донякъде прилича на гризач, но е член на отряда Soricomorpha и не бива да се бърка като член на отряда Rodentia.

Характеристика на южната късоопашата рока

Южната късоопашата нос е много подобна на външен вид на Северната късоопашата, с изключение на това, че е по-малка с размери около 3 - 5 инча дължина и тегло около 8 грама. Опашката на южните късоопашати винаги е по-малка от половината от дължината на главата и тялото. Цветът им е сиво-черен, понякога със сребрист или кафеникав отлив. Южната късоопашата рокопатка има изпъкнала муцуна и къси външни уши, които почти са скрити от нейната мека, плътна козина.

Южните късоопашати землерийки са добре пригодени за копаене. Те имат здрави, широки предни крака, които са малко по-големи от задните. Те се норят, използвайки комбинация от предните си крака, главата и носа. В мека почва те могат да се ровят със скорост 30 сантиметра в минута, което е доста голямо постижение предвид малкия им размер.



Южно късо опашко местообитание

Предпочитаното местообитание на южните късоопашати носорози включва широколистни или иглолистни гори, полета, тревисти площи в близост до вода, солни блата и мокри открити площи. Адекватното покритие и храна изглежда са по-важни за определянето на тяхното присъствие от типа на почвата или растителността.

Южните късоопашати носорози заемат две различни нива на зоната. Едното ниво е на няколко сантиметра под земята или понякога върху земята, другото ниво е малко по-дълбоко на около 40 - 60 сантиметра под повърхността. Двете нива се свързват на неравномерни интервали. Повечето дупки се правят под трупи и понякога се присъединяват към дневника, който след това се пчелна пита. Предпочитат се изгнили дървесни трупи, тъй като с тях се работи по-лесно.

Поведение и диета на южните късоопашати рокаджии

Южните късоопашати землерийки са по-общителни от Северни землеройки . Дупки могат да съдържат няколко индивида, които работят заедно и рядко се бият. Някои мъже и жени остават близо един до друг по време на предварителния размножителен сезон.

Южната късоопашата рокопатка е активна денем и нощем и през цялата година. Домашният им обхват е 0,5 - 1,0 акра. Населението достига до 25 на декар, обикновено по-малко. Южната късоопашата рока строи свои тунели в земята или снега, а също така използва тези на други животни. ПИК се използват за съхранение на храна. Гнездото им е изградено от сухи листа, трева и коса, с диаметър от 6 - 8 инча под трупи, пънове, скали или отломки.

Диетата на южните късоопашати се състои от насекоми, анелиди, растителни вещества, стоножки, паякообразни, мекотели, гръбначни и ракообразни. Известно е, че съхранява охлюви през зимата. Слюнката е отровна и се инжектира в раните на плячката си от зъбите. Отровата на южните късоопашати землекопи е достатъчно силна, за да убива мишки, но не е смъртоносна за хората.

Размножаване на южната късоопашка

Размножителният сезон на южната късоопашата роговица продължава от февруари до ноември, а женските имат 2 или 3 котила годишно. Периодът на бременност продължава от 21 до 30 дни. Всяко котило се състои от две до шест малки. Малките се отглеждат в гнезда на треви и листа, чрез които се влиза през тунел. Гнездата за малките са много по-големи от техните гнезда за почивка.

Южна късоопашка отрова отрова

Интересна особеност на южната късоопашата роговица е отровата, произведена от подчелюстните жлези, която присъства в слюнката и може да бъде внесена в рани, направени от зъбите. Инжекциите от 6 милиграма екстракт, приготвен от подчелюстната жлеза, са достатъчно силни, за да убият мишки, но има малка вероятност отровата да има сериозен ефект върху човека.

Южни късоопашати хищници хищници

Размножаването на южната късоопашата рокопатка е потенциално високо, което прави и списъка им с хищници доста висок. Известни хищници включват млечна змия, черна змия, ястреб с червени опашки, ястреб с червени рамене, ястреб с врабчета, ширококрил ястреб, бухал, бухал, бухал, бухал, бухал, бухал, лисица , невестулка и скункс. Вероятно има много други, които могат да бъдат добавени към списъка.