Snares Penguin

Източник на изображението

The Snares Penguin , известен също като Snares Crested Penguin и Snares Islands Penguin , е пингвин от Нова Зеландия. Гнезди на Snares, група острови край южното крайбрежие на Южния остров в Нова Зеландия. Остров Снарес е морско светилище, което не допуска хора. В момента на островите има около 30 000 размножаващи се двойки пингвини Snares.

Това местообитание предлага умерен климат с достатъчно растителност за изграждане на гнезда и нощувки. Примките пингвини са тясно свързани с Фиордландски пингвини .

Характеристики на пингвин на примки





Snares Penguins са средно големи, жълтокафяви пингвини, които растат до приблизително 60 сантиметра височина. Snares Penguins имат тъмно синьо-черни горни части и бели отдолу.

Snares Penguins имат ярко жълта ивица на вежди, която се простира над окото, за да образува увиснал, храстовиден гребен. Те имат гола розова кожа в основата на големия си червено-кафяв клюн.

микс от златен ретривър и лабрадор ретривър

Snares Penguin Diet

Snares Penguins ядат разнообразна риба, калмари и крил, които населяват топлите води на Южна Нова Зеландия. Както правят повечето видове пингвини, те се хранят чрез плитко гмуркане, използвайки ребрата си и здравите си плавници, за да ги изтласкат през водата със скорост до 15 мили в час.

Поведение на пингвините в примките

Сезонът за размножаване на пингвина Snares започва в началото на лятото и често има много битки и жокей за територия и ресурси в колониите.

Предпочитайки горска или сенчеста растителност, двойките двойки изстъргват плитки дупки в земята, които те облицоват с треви, листа, клонки и клони.

Възпроизвеждане на пингвин в примка

Снасят се две яйца, но оцелява само една мацка. Яйцето се поддържа на топло от двамата родители в продължение на 31 до 73 дни. След като яйцата излюпят мъжките пилета и се грижат за пилето в продължение на 3 седмици. Когато пилетата са на възраст от 3 до 4 седмици, те образуват ясла с други пилета. И двамата родители хранят пилето ежедневно, докато се разтопи на около 75 дни. По това време тя ще излезе в морето, за да се осигури.

Snares Penguin Predators

Макар да нямат естествени сухоземни хищници, пингвините Снарес трябва да се борят с обичайните морски бозайници като морските лъвове на Хукър.

Опазване на пингвини в примки

Snares Penguins понастоящем са оценени от IUCN като „уязвими“, тъй като техният размножителен ареал е ограничен до една малка островна група. Настоящата популация се оценява на около 30 000 гнездящи двойки.