Рокхопър пингвин

РЕКЛАМА Източник на изображението

The Южен рокхопър пингвин или просто Рокхопър пингвин , е вид пингвин, тясно свързан с Макаронен пингвин . Рокхопър пингвините са субантарктически видове, размножаващи се на хладни южни местности като остров Макуори, Фолклендските острови, остров Кембъл, Тристан да Куня и Антиподите.



Рокхопър пингвините се размножават в колонии, от морското равнище до върховете на скалите и понякога във вътрешността. Основните колонии на Фолкландските острови се оценяват на над 3 милиона гнездящи двойки.

Характеристики на Rockhopper Penguin



Пингвинът Рокхопър е най-малкият жълтокафяв, черно-бял пингвин, достигащ дължина от 55 сантиметра и тежащ от 5 до 8 килограма. Рокхопър пингвините имат характерни гребени пера на главите си, ярко оранжево-червени човки и малки кървавочервени очи. Мъжките и женските пингвини Rockhopper са много сходни на външен вид, въпреки че мъжките са по-големи.

Рокхопър пингвините се отличават от Макаронен пингвин и други представители на гребенестите видове поради по-малкия си размер и тънките, ярки жълти пискюли, които се простират по страните на челото, но не се срещат между очите.

В горната част на главата има остри черни пера. Подобно на всички пингвини, пингвините Rockhopper имат голяма глава, къса, дебела шия, обтекаема форма, къса, клиновидна опашка и силни, твърди, подобни на плавници крила. За камуфлаж от хищници, долните им части са предимно бели, докато горните части са синьо-черни. Пингвинът Рокхопър има горни части в сиво-шисти и права, ярко жълта вежда, завършваща с дълги жълтеникави шлейфове, стърчащи странично зад червеното око.

Rockhopper Penguins са силни, шумни и свирепи птици. Бързо нападат всеки или нещо, което ги притеснява. Rockhopper Penguins получават името си, защото скачат по скали и пукнатини по бреговете, където живеят.

Диета на пингвините Rockhopper

Пингвинът Рокхопър се храни с крил, калмари, октопод, риба, мекотели, планктон, сепия и ракообразни.

Поведение на пингвина на Rockhopper

Колониите на пингвините Rockhopper често са сравнително малки в сравнение с други видове пингвини, но това, което им липсва по размер, компенсират с шум. Жестоката конкуренция за гнездящи материали, партньори за чифтосване и територия допринасят за какофонията на звука на тези места. Освен че вокализират, тези птици комуникират чрез клатене на главата, размахване на глава и плавник, поклони, жестове и пречистване.

Възпроизвеждане на пингвин Rockhopper

Rockhopper Penguins правят гнездата си, като изстъргват дупка в земята и я облицоват със сухи треви. Обикновено се слагат две яйца. Често оцелява само една мацка. Първото яйце е по-малко и често се изяжда от хищници. Второто яйце е по-голямо и пилето, което се излюпва от това яйце, има по-голям шанс да оцелее.

Мъжките и женските пингвини Rockhopper пазят яйцата и ги поддържат на топло в продължение на 32 до 34 дни. Те се редуват, като всеки се грижи за яйцата в продължение на 10 дни наведнъж. Когато мацката се излюпи, мъжките пилета и се грижат за пилето, докато женската лови и носи храна вкъщи. Когато пилето е на около 4 седмици, те се скупчват с други пилета. Тези големи групи се наричат ​​„ясли“. Пилетата правят това за топлина и защита. Пилетата се преливат и тръгват към открито море, когато станат на 65 до 72 дни. Rockhopper Penguins имат средна продължителност на живота 10 години.

Rockhopper Penguin Predators

В морето пингвините Рокхопър се ядат от сини акули, леопардови тюлени и тюлени. На сушата яйца и пилета се ядат от много птици, включително скуош, буревестници и чайки от водорасли.

Опазване на пингвина на Рокхопър

Статусът на пингвина Рокхопър е уязвим поради спад от 24% в популацията му през последните тридесет години.