Numbat снимки и факти

NumbatНумбатът (Myrmecobius fasciatus) живее в южната и западната част на Австралия. Преди английското име на Myrmecobius fasciatus е променен на „Numbat“, общото му име е „Banded Anteater“. Това беше погрешно наименование, тъй като Numbat се храни предимно с термити .. Той синхронизира деня си с активността на термитите, която зависи от температурата. Numbat ловува по термитите, като изчаква, докато станат активни и когато го направят, използва отличната си миризма, за да определи специализирани галерии точно под повърхността по пътя към местата за хранене на термитите. След това използва ноктите си, за да стигне до термитите. Numbat не може да навреди на термитната могила, защото има само малки нокти, за разлика от панголините. През 70-те години популацията на бройките в Австралия намалява до около 1000 животни, чрез умишлено освобождаване на Червената лисица в Австралия. Състоянието му на опазване все още е „уязвимо“.

Лентовият мравояд, numbat е включен като уязвим (VU), счита се, че е изправен пред висок риск от изчезване в дивата природа, в Червения списък на застрашените видове на IUCN

Наименования за numbat
Младене / бебе от нумбат се нарича „кученце“. Нумбат група се нарича „колония или облак“.
Държави
Австралия
Местообитания на Numbat
Пустинен , Гора , Гореща пустиня и Субтропична / тропическа суха гора
Някои факти за
Numbat



Тегло за възрастни : 0,472 кг (1,0384 lbs)

Максимално дълголетие : 11 години



Отбиване: 243 дни



Размер на котилото: 4

Основна скорост на метаболизма: 1 W

Телесна маса: 0,438 kg (0,9636 lbs)



Температура: 32,85 ° C (91,13 ° F)

Източник: AnAge , лицензиран под DC

Още животни, започващи с N