Военен папагал ара

Източник на изображението

The Военна ара (Ara militaris), е средно голям представител на семейство ара. Среща се в тропическите гори на Мексико и Южна Америка.

Има три подвида на Военна ара, а именно ‘Ara militaris militaris’, ‘Ara militaris. mexicana “и„ Ara militaris boliviana “.

Характеристики на военната ара

The Военна ара е предимно зелен на цвят с главата с малко по-бледа сянка. Носи червен челен пластир с бяла гола област на лицето, оградена с тесни черни линии.



куче порода малтийски пудел

Маховите пера са сини, а червената опашка граничи със синьо. Големият силен клюн е сиво-черен, а ирисът е жълт.

Военните ара често могат да бъдат чути много преди да бъдат видени. Те са много шумна птица, която издава различни силни звуци на пукане и писъци, включително силен ‘kraa-aak’.

лаборатория немска овчарка смеси темперамент



Военната ара обикновено е с дължина 70 - 80 сантиметра. Военният подвид е най-малък, а мексиканският подвид е най-голям.

Военна диета ара

Диетата на военните ара се състои от семена, плодове, ядки, горски плодове и друга растителност, открита по върховете на дърветата в тропическите гори. Клюновете им са добре пригодени за ядене на различни семена и ядки, тъй като те имат способността да отварят най-твърдата черупка с относителна лекота.

Военните ара ще оставят нощувките си на стада около зори и ще се отправят към местата си за хранене. Те също така ще посетят купища глина, известни като „близане от ара“. Тези глинени близки се срещат по бреговете на реките или понякога в тропическите гори на Амазонка. Ара ще се стичат, за да се хранят с тези глинести отлагания, които изглежда детоксикират отровите, открити в семената и растителността на останалата част от диетата им.

Размножаване на военни ара

Трите подвида на Военния ара се размножават по различно време. Това обаче вероятно има повече общо с географския регион, в който живеят, отколкото с всичко друго. Размножаването във вида militaris се случва от януари до март. Мексиканските видове се размножават от април до юли, а боливианските се размножават през ноември и декември.

Военните ара са моногамни и остават с приятелите си за цял живот. Докато летят наоколо с големи ята, партньорите / двойките ще летят заедно. Те също ще бъдат открити да летят по двойки в техните зони за хранене и нощуване / гнездене. Женските ще снасят едно до две яйца, които само тя ще инкубира за период от около 26 дни. Военните ара ще достигнат полова зрялост след две до четири години.

син нос Питбул

Военните ара живеят в големи стада и могат да живеят около 50 - 60 години в дивата природа.

Местообитание на военни ара

Военната ара обитава сухи гори и субтропични гори. Те ще гнездят в върховете на дърветата и по-често в скалите над 600 фута. (200 метра) над земята. Трите подвида на Военната ара се различават географски. ‘Ara militaris militaris’ често се срещат в райони на Перу, Еквадор, Колумбия и Венецуела. „Ara militaris mexicana“ заемат райони в Мексико, а „Ara militaris boliviana“ живеят в Боливия и Аржентина.

Статус на запазване на военни ара

Популацията и разпространението на Военната ара намалява през последните петдесет години. Изобилието на Военната ара сега е намаляло до по-малко от 10 000 в световен мащаб. Това намаление се дължи най-вече на обезлесяването и залавянето на диви птици за индустрията за търговия с домашни любимци. Военните ара вече са посочени като уязвими в категорията на Червения списък на IUCN за 2006 г. Те също са изброени като CITES (Конвенция за международна търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора) Приложение I, което предпазва птиците от залавянето им за търговия.