Магеланов пингвин

Източник на изображението

The Магеланов пингвин е южноамерикански пингвин, размножаващ се в крайбрежните Аржентина, Чили и Фолклендските острови, като някои от тях мигрират в Бразилия.

Магелановият пингвин е най-многобройният от пингвините Сфенискус. Най-близките му роднини са Африкански пингвин , Хумболтовия пингвин и Галапагоски пингвин .

Магелановият пингвин е най-големият от пингвините с топло време. Този пингвин е кръстен на Фердинанд Магелан, който за пръв път ги е видял през 1519 г. на първото си пътуване около върха на Южна Америка.



смес от лабораторен териер пълноценна

Характеристики на магелановия пингвин

Подобно на другите си три близки роднини от рода Spheniscus, магелановият пингвин има черно до кафяво засенчване на гърба си и бяло оцветяване на гърдите и багажника. Магелановите сандъци с пингвини имат разпръснати черни петна.



Магелановият пингвин може да се различи Хумболт и Африкански пингвини от двете ленти, пресичащи предната му страна. Едната лента представлява широка черна ивица под брадичката, а друга е във формата на обърната подкова на корема. В Хумболтови пингвини , тази група е донякъде непълна и в Африкански пингвини отсъства. Магелановите пингвини имат много плътни пера: повече от 70 на квадратен инч. Перата им имат масло върху тях, за хидроизолация.

лаборатория микс кучета златен ретривър

Облеклото им „смокинг“ не само им дава малко комичен въздух, но също така помага да ги скрие от хищници. Белият им корем се слива с яркото слънце на сушата, докато черният им гръб се слива с тъмните океански вълни. Магелановите пингвини са високи около 70 инча (70 сантиметра) и тежат около 9 килограма (4 килограма). По време на по-топлото време на размножителния период магелановите пингвини губят перата около очите си. Когато започне отново да изстива, перата растат отново.

Диета с магеланов пингвин

Магелановите пингвини се хранят във водата, преследвайки сепии, сардини, калмари, крил и други ракообразни, уловени на сравнително плитки гмуркания. Магелановите пингвини пият морска вода, филтрирайки солта с отделящите ги жлези.

Поведение на магелановия пингвин

Магелановите пингвини са отлични плувци на дълги разстояния и често ловуват на групи, за да помогнат за улов на плячка. Използвайки крилата си като гребла, те могат да постигнат скорост над 15 мили в час.

Размножаване на магеланов пингвин

Размножителният сезон на магелановите пингвини е от края на септември до началото на февруари, когато възрастните идват на брега, за да установят места за гнездене в разхлабени колонии. Естествено срамежливи и уединени на сушата, чифтосващи се двойки гнездят в дълбоки нори (често се крият там, когато са обезпокоени), където женската снася две яйца. Както мъжките, така и женските участват в отговорността да се грижат за пилетата, като често вземат смени с продължителност от десет до петнадесет дни, докато другият ловува за храна. Яйцата се излюпват от пет до шест седмици, а пилетата ще останат в дупката за още един месец, когато ще се разтопят в своите възрастни пера. На възраст 60 до 70 дни пилетата са готови да се отправят към морето.

Магеланови хищници на пингвини

Магелановите пингвини от време на време са плячка от южния морски лъв. Неохраняеми или изоставени пилета и яйца стават жертва на чайката на водораслите и гигантския буревестник.

червен и ръждив доберман

Опазване на магелановия пингвин

Милиони магеланови пингвини все още живеят по бреговете на Чили и Аржентина, но основните заплахи за тези видове са уязвимостта на големите размножителни колонии към нефтени разливи и намаляването на рибните популации, както и хищници, включително морски лъвове, които се хранят с възрастни и гигантски буревестници, преследващи пилета пингвини.