Макаронен пингвин

РЕКЛАМА Източник на изображението

The Макаронен пингвин е вид пингвин, тясно свързан с Рокхопър пингвин . Това е най-многобройният от всички светове пингвини, с приблизителна световна популация от над 9 милиона гнездящи двойки. Макаронският пингвин се размножава в най-малко 216 колонии на 50 обекта, включително южното Чили, Фолкландските острови, Южна Джорджия и Южните сандвичеви острови, Южните Оркни и Южните Шетландски острови.

червен нос цена питбул

Други места за размножаване включват остров Буве, Южноафриканските острови на Принц Едуард, островите Крозет, островите Кергелен, островите Хърд и Макдоналд и много на местността на Антарктическия полуостров.

Характеристики на макаронни пингвини



Макар че са подобни на своите брадавици, макаронските пингвини са по-големи и могат да бъдат разграничени от жълто-оранжевите си пискюли, които произхождат в широка лента през челото, срещайки се точно между очите им. Най-лесно се бърка с Кралски пингвини , Макаронските пингвини имат предимно черни лица, докато кралските пингвини обикновено имат бели лица.



Диета с макаронени пингвини

Макаронните пингвини ядат ракообразни (най-вече крил), риба и калмари. Плячката се улавя чрез гмуркане с преследване, обикновено на дълбочина от 50 до 200 фута, въпреки че понякога е регистрирано да се гмурка до 300 фута. Някои хранителни продукти през нощта се случват, но гмурканията са много по-плитки и варират от само десет до двадесет фута дълбочина. Гмурканията рядко надвишават две минути.

Поведение на пингвин на макарони

Макаронните пингвини се размножават през лятото. Тяхните плътно опаковани колонии обикновено се установяват на равна или груба наклонена земя, като гнездящи двойки често търсят подслон и защита на камъни или трева. Тези колонии, които могат да бъдат огромни, буйни дела, са напълно пусти през зимата.

австралийски овчарски черен лабораторен микс

Размножаване на макаронени пингвини

По време на размножителния период се снасят две яйца, като първото е по-малко от второто и е по-малко вероятно да се излюпи. Инкубацията на второто яйце се извършва както от мъжки, така и от женски макаронени пингвини. Всеки от тях прави дълги смени, затопляйки и пазейки яйцето, докато другият не се храни. Яйцето обикновено се излюпва в рамките на четири до пет седмици. Първите три до четири седмици след излюпването, мъжкият макаронен пингвин се грижи за покритата надолу мацка, докато женската ежедневно носи отслабена храна.

В края на този период пилетата формират яслени групи с други пилета, наречени „ясли“, където се сгушват за топлина и защита, докато родителите са далеч от лов за храна. Родителите често се връщат на мястото на гнездото едва преди да се стъмни. След около десет седмици младите птици ще пораснат възрастните си пера и ще бъдат готови да се отправят и да станат независими.

Макарони хищници пингвини

Макаронните пингвини имат няколко естествени хищници. Леопардови тюлени, морски лъвове и косатки (косатки) от време на време ще отвеждат възрастни в морето, докато чайки, скуи, буревестници и други брегови птици патрулират в местата за размножаване на необслужвани яйца и млади.

Опазване на макаронни пингвини

Въпреки многобройната си популация, макаронният пингвин е класифициран като уязвим от BirdLife International, тъй като популацията му е намалена с поне 30% за три поколения. Основните заплахи за неговите гнездови площи са тези, които са общи за всички видове от Южен океан, като съществуващото и потенциалното въздействие на търговския риболов, затоплянето на океана и замърсяването с нефт.

американски червен златен ретривър