Гуава плодов гълъб

РЕКЛАМА Източник на изображението

Плодовият гълъб Гуава (Ptilinopus jambu), е малка цветна плодова гълъбица. Плодовият гълъб Jambu обитава мангрови блата и низинни дъждовни гори до 1500 метра и тропически гори на индонезийските острови Суматра, Западна Ява и Калимантан.

Плодовият гълъб Jambu се среща и във втора гора. Страните на произход на Jambu Fruit Dove са Тайланд и Малая.

Характеристики на плодовете на Jambu Fruit Dove



Jambu Fruit Dove е с дължина 23 - 27 сантиметра и тежи около 42 грама. Това е закръглена дребноглава птица с меки пера и много отличителен цвят, включително пръстен с бяло око, оранжева банкнота и червени крака и е близо до размера на Barbary Dove. Техният разговор е меко, ниско гукане.

играчки хъски за продажба

Възрастният мъжки Jambu Fruit Dove е с тъмночервено лице с черна брадичка, немаркирани зелени горни части и бели долни части, с розово петно ​​на гърдите и шоколадово кафяво опашка.

смес от шицу и йорки

Женската Jambu Fruit Dove се различава от мъжката по това, че има скучно лилаво лице с тъмна брадичка. Долната част е зелена с бял корем и канела отдолу. Незрелият Jambu Fruit Dove прилича на женската, но има зелено лице. Младият мъжки Jambu Fruit Dove придобива пълното си оперение за възрастни за около 39 седмици от появата си.

Jambu Fruit Dove е срамежлива и незабележима птица, замаскирана срещу горския навес от зеленото си оперение. Обикновено се вижда самостоятелно или по двойки, но при хранене на плодно дърво може да се събере значително стадо.

Диета на гуава от плодове на гуава

Плодовият гълъб Jambu яде плодове директно от дървото или от земята, ако предмети са изпуснати от носорози или маймуни.

Подобно на други гълъби и за разлика от повечето птици, Jambu Fruit Dove може да сложи цялата си сметка във водата и да пие, като я засмуче.

Повечето птици могат да потопят във вода само част от сметката си, за да не потопят ноздрите си и след това да наклонят главите си нагоре, за да може водата да се стича по гърлото им.

Възпроизвеждане на плодовете на Jambu Fruit Dove

Мъжът Jambu Fruit Dove държи размножителна територия, рекламирана чрез повдигане на крилата, подвиване на тялото и гукане. Тя ще защити територията си с бързо кълване, ако териториалното показване не успее.

Женската изгражда крехко гнездо от клонки, корени и треви, които се събират от нейния партньор, на дърво и снася едно или понякога две бели яйца, които се инкубират за около 20 дни до излюпването, с още 12 или повече дни .

плъх териер чихуахуа смес кафяв

И двамата родители помагат при отглеждането на люпилото. В рамките на един час след раждането си, безпомощното люпило ще бъде хранено с гълъбово мляко, хранителен секрет, който двамата родители правят в посевите си.

ямка немска овчарка микс кученце

Ранното развитие на пилетата се концентрира върху нарастващите пера и става координирано вместо растеж. Около 10-ия ден очите му се отварят за първи път, но крилата му вече ще функционират. Малко след това тя напуска гнездото заедно с родителите си, които остават много близо.

След това пилето се отбива на 8 - 10 седмици. Младият мъж ще прилича много на жена по оцветяване, но до 9 месеца ще има пълното си оцветяване.

Статус на консервация на плодове Jambu Fruit Dove

Широкото обезлесяване в Индонезия и Малайзия означава, че сега този гълъб е застрашен, въпреки че способността му да живее във втори растеж и на по-висока надморска височина означава, че положението му не е толкова критично, колкото при някои горски видове птици.

Плодовият гълъб Jambu се оценява като почти застрашен в Червения списък на IUCN на застрашените видове.