Индийски петнисти шевротайн снимки и факти

Индийски петнист шевротенИндийският петнист шевротейн ( Musinna муселин ), който се среща предимно в Индия, е член на семейство Traulidae. Съществуват и някои доказателства, че видът живее и в Непал, въпреки че това не е потвърдено. Обикновено тежи около 7 килограма или 3 килограма и е с дължина приблизително 23 инча или 57,5 ​​сантиметра и има сравнително къса опашка, около 1 инч или 2,5 сантиметра.

Индийският петнист шевротан живее предимно в полу-вечнозелени, влажни вечнозелени и тропически широколистни гори в Индия. Известно е, че предпочита скалисти райони като покрити с трева хълмове и също се среща в близост до водоизточници като реки и потоци и предимно е нощно животно.

Както е в случая с повечето горски същества, възрастният обикновено остава самотен, освен по време на брачния сезон. Животното остава скрито през по-голямата част от деня, обикновено в скални пукнатини или в хралупи на дървета. Поради оцветеното си оцветяване те лесно могат да се маскират срещу листата на горското дъно. Тази способност да се прикрива вероятно е била водеща причина за способността му да поддържа популацията на вида. Шевротайнът е срамежливо животно, което избягва открити места и се прикрива, ако се чуе звук или се приближи неизвестно присъствие. Индийският петнист шевротан има среден период на бременност от 5 месеца, като женските обикновено раждат близнаци. Той има редица хищници, включително влечуги, птици и леопарди . Заедно с леопарда, един от най-големите им хищници е човек . Chevrotain се ловува широко в района, чрез използване на капани или с кучета и мачете.

Въпреки факта, че животното не е без своите хищници, chevrotain понастоящем не е посочен като рядък или застрашен вид. Популацията на съществото е твърде голяма, както и обхватът му, което дава вида на класификацията на най-малкото безпокойство. Въпреки че е събрана малко информация относно популацията на вида, има малко доказателства, че броят на индийските петнисти шевротани ще намалее достатъчно далеч, за да бъде класифициран като близко застрашен. Основната причина за успеха на вида е неговото местообитание, което се оказа относително стабилно в ареала на вида. Въпреки тази положителна прогноза за вида, учените все още искат да разберат по-задълбочено състоянието на популациите на индийски петнисти шевротани.

Снимка на индийския петнист шевротан от Дрю Ейвъри, лицензиран под Creative Commons Attribution 2.0 Generic лиценз .

Ключови думи: бял , жълт

червенокоси кученца златен ретривър



Chevrotain, индийски елен на мишка, индийски петнист chevrotain е включен в списъка с най-ниската грижа (LR / lc), най-нисък риск. Не отговаря на изискванията за по-рискова категория. Широко разпространените и богати таксони са включени в тази категория в Червения списък на IUCN на застрашените видове

Държави
Индия и Шри Ланка
Индийски петнисти местообитания chevrotain
Гора и Субтропична / тропическа влажна низина
Някои факти за
Индийски петнист шевротен

Тегло за възрастни : 2,45 кг (5,39 lbs)



Максимално дълголетие : 15 години



Гестация: 150 дни

Размер на котилото: 2

Тегло при раждане : 0,319 кг (0,7018 lbs)



Източник: AnAge , лицензиран под DC

Още животни, започващи с I