Индийска птица скимер

РЕКЛАМА Източник на изображението

The Индийски скимер (Rynchops albicollis) някога е бил известен като индийска ножица-законопроект поради странната си сметка.



Индийският скимер се намира главно в части от Индия и Пакистан и се изчислява на около 6000 - 10 000 индивида, но тези цифри може да са паднали под това ниво предвид доказателствата за спадове в целия му диапазон.

Индийските скимери са по-широко разпространени през зимата и се срещат в крайбрежните устия на Западна и Източна Индия. Някои части на Африка също предоставят обитатели на жителите на скимерите.



Индийският скимер е един от 3-те вида, принадлежащи към семейство скимери: Rynchopidae. Skimmer получава името си от специализираното хищническо поведение на лов, включващо уникалната му сметка.

Използвайте информацията по-долу, за да научите повече за характеристиките на индийския скимер, местообитанието, диетата, поведението и размножаването.

Характеристики на индийския скимер



Скимерите са средни до големи водни птици. Индийският скимер е с дължина 40 - 43 сантиметра (15,8 - 17 инча), тежи около 350 грама и има размах на крилата 108 сантиметра (42,5 инча).

Индийските скимери са лесно разпознаваеми птици с тяхното черно-бяло оперение, черна шапка за глава, бяло лице и яка и отличителна дълга, дебела, ярко оранжева купюра с жълт връх. Техните сметки са доста уникални по това, че горната долна челюст е малко по-къса от долната долна челюст. Долната долна челюст е гъвкава и наподобява нож и се прокарва през повърхността на водата, улавяйки водна плячка, докато лети. Горната долна челюст е способна на значителна гъвкавост.

Крилата на индийския скимер са дълги, заострени и черни на цвят с бял заден ръб. Късите им раздвоени опашки са бели с черни централни пера, а краката и стъпалата са червени.



Бърз поглед към всеки летящ или неподвижен скимер ще покаже хоризонтално удължените очи, почти като цепки. Само скимерът има този вид физическа защита срещу вероятни водни пръски при скимиране на повърхността на океана.

Мъжките и женските са сходни на външен вид, но мъжките са малко по-големи по размер. Неразмножаващите се птици не са с толкова ярък цвят, колкото разплодните птици и са склонни да са много по-тъпи на цвят. Индийските скимери понякога се бъркат с терни, тъй като те си приличат на външен вид.

Индианско местообитание на скимера

Индийският скимер може да бъде намерен в крайбрежните влажни зони и лагуни, големи равнинни реки, езера, блата, блата и устия и сладководни източници, особено по време на размножителния сезон.

Индийска скимерска диета



Скимерите са склонни да се хранят в малки стада. Тези ярки фактурирани птици ловуват океана и нагоре и надолу по големи реки и езера както през деня, така и през лунни нощи. Скимерите търсят храна, летейки ниско над водата с отворени сметки и долна долна челюст, която оре през водната повърхност. Те показват забележителни пилотажни умения, тъй като сметката се поддържа по стабилен път през повърхността на водата.

Индийски скимер клюн

Когато птицата срещне риба, долната челюст се повдига нагоре и се затваря с движение нагоре и надолу на главата. Излишната вода се оттича от клюна, когато птицата се повдига обратно във въздуха. Следователно мандибулата ефективно отделя рибите и морските протеини от водата. След това рибата се яде по време на полет или при кацане.

Индийските скимери се хранят с риби, обитаващи повърхността, но също така ще ядат малки ракообразни и ларви на насекоми. Морският живот и морските протеини съставляват голяма част от диетата на скимера.

Индийско скимерско поведение

Индийският скимер обикновено е тиха птица, но може да предизвика високо назално „kyap-kyap“ или „kap“ или „kip“ повикване, когато е обезпокоен, алармиран или в полет.

Индийските скимери са общителни птици, които гнездят в колонии и нощуват в стада на пясъчни брегове.

Възпроизвеждане на индийски скимер

Размножителният сезон настъпва от февруари до май, когато могат да се видят колонии от над 40 чифтосващи двойки, гнездящи на пясъчни острови или открити пясъчни брегове, често придружени от други птици като краставици. Гнездата са прости ожулвания в земята, които позволяват на птиците да виждат всякакви приближаващи се хищници.

Женската снася между 3 - 5 полирани бели яйца, които имат кафяви петна и ивици по тях. Яйцата се инкубират в гнездото през по-хладните части на деня и се отнасят от гнездото към по-хладни части, когато е най-горещата част от деня. Казват, че инкубиращите възрастни накисват корема си с вода, за да помогнат за охлаждането на яйцата. Яйцата се инкубират за 21 - 30 дни.

Младите индийски скимери са със сив / кафяв цвят с бледи ресни по раменните пера, гърба и покривалото на крилата. На главите им има повече бяло оцветяване, отколкото при възрастните, а сметките им са оранжеви с тъмен връх. Сметките им са с еднаква дължина при раждане, но с наближаването на млада възраст на 35 - 42 дни, долната долна челюст става по-издължена.

Скимерите достигат полова зрялост на 2-годишна възраст. Индийският скимер се размножава веднъж годишно. Продължителността на живота на скимерите е неизвестна, но те може да живеят между 15 - 20 години.


Статус на запазване на индийския скимер

Индийският скимер е класифициран като „Уязвим“ от IUCN. Заплашва се от загуба на местообитания и деградация, замърсяване и нарушаване на низинните реки и езера. Повечето колонии са незащитени, но някои се намират в природните резервати, като Националното светилище за диви животни Чамбал (Гариал) в Индия. Активното управление намали ключовите заплахи в някои влажни зони. Африканските скимери също са почти толкова застрашени, колкото индийските скимери.

американски червен нос питбул териер

Знаете ли това за индийските скимери?

Неопитни наблюдатели на птици може да се наложи да погледнат два пъти, за да различат скимера от копривата.