Индийска кукувица

Източник на изображението

The Индийска кукувица се среща широко в Азия от Пакистан до Индия и Шри Ланка, Индонезия, Китай и Русия.



Има два подвида индийска кукувица, Cuculus micropterus micropterus и Cuculus micropterus concretus.

Използвайте информацията по-долу, за да научите повече за характеристиките на индийската кукувица, местообитанието, диетата, поведението и размножаването.

Характеристики на индийската кукувица

Индийската кукувица е средно голяма птица, която е с дължина около 30 сантиметра (13 инча). Той е сиво / кафяв на цвят с широка черна преграда в долната част, която е по-тясна при женската.



Опашката на индийската кукувица има тъмно оцветена преграда с бели връхчета. Клюновете им са малки, а около очите са жълти пръстени за очи. Ирисът е светлокафяв до червеникав.



Тези кукувици имат оранжеви крака. Въпреки че мъжките и женските са сходни на външен вид, женските се различават леко по това, че са по-бледи на цвят на гърлото и имат по-кафяв цвят на гърдите и опашката.

Местообитание на индийската кукувица

Индийската кукувица живее в гори и открити гори в зони до 3600 метра. Предпочитаното им местообитание са широколистни и вечнозелени гори, но се срещат и в градински земи и гъсти храсти.

боксьор/пит микс

Индийска диета с кукувица

Индийските кукувици се хранят с космати гъсеници и други насекоми. Също така понякога ще ядат плодове. Индийските кукувици са склонни да се хранят в горните навеси на горите, където се хранят с въздух от летящи термити. Предпочита листни дървета за нахранване.

Индийско кукувиче поведение



Индийските кукувици имат силен разговор, който се състои главно от четири ноти, описани като „бо-ко-та-ко“.

всички различни видове питбули

Индийската кукувица е срамежлива, самотна птица, която мигрира на юг през зимата.

Размножаване на индийска кукувица

Размножителният сезон на индийската кукувица варира от май до юли в северен Китай, от март до август в Индия, от януари до юни в Бирма и от януари до август на Малайския полуостров.



Индийската кукувица е разплоден паразит, който снася по едно яйце в гнездата на други птици, като гнездата на Врани и Дронгос. Тя ще изяде яйцата на другата птица, преди да снесе своите. Яйцата се излюпват след инкубационен период от 12 - 14 дни в зависимост от региона.

Пилетата с кукувица имат бели петна по короната и бяло гърло и брадичка, които контрастират с тъмно оцветеното му лице. Те са по-кафяви на цвят с широки бели връхчета на главите и пера на крилата. Птенчетата имат оранжево / червена уста и жълти фланци към зяпата (вътрешността на отворената уста).


Статус на опазване на индийската кукувица

Индийската кукувица е класифицирана като „Най-малка грижа“ от IUCN.