Пингвин Хумболд

Източник на изображението

The Пингвин Хумболд е южноамерикански пингвин, размножаващ се в крайбрежните Перу и Чили. Това най-близките роднини са Африкански пингвин , Магеланов пингвин и Галапагоски пингвин . Пингвинът Хумболт е кръстен на Александър фон Хумболт, естествоизследовател и изследовател, който за пръв път е описал животното на западните наблюдатели.

Характеристики на пингвина Хумболд



Хумболтовите пингвини са средно големи, черно-бели пингвини, които растат 65 - 70 сантиметра високи. Хумболтовите пингвини имат черна глава с бяла граница, минаваща отзад на окото, около черните покривала за уши и брадичката, за да се съединят на гърлото.



Хумболтовите пингвини имат черно-сиви горни части и белезникави под части, с черна лента на гърдите, простираща се по хълбоците до бедрото. Те имат месесто-розова основа на човките си. Непълнолетните имат тъмни глави и нямат нагръдник.

Диета на пингвините Хумболд

Хумболтовите пингвини се хранят с риба, особено аншоа, херинга и миризма.

Поведение на пингвина Хумболд

Пингвините Хумболд са социални животни, живеещи в относително големи колонии, където комуникацията е важна. Колониите са полезни, защото осигуряват колективна защита срещу хищници.

За разлика от антарктическите пингвини, които се скупчват на големи групи, за да останат на топло, пингвините Хумболт нямат нужда да правят това поради топлия, умерен климат, в който живеят. Вместо това, за да се затоплят или охладят, пингвините Хумболт търсят сигурността и комфорта на своите гнездови дупки. Хумболтовите пингвини, както всички пингвини, са моногамни.

Съчетаните пингвини могат да се разпознават един друг чрез гласови и визуални механизми в колонията. Родителите и потомството също могат лесно да се разпознаят, използвайки зрението и звука. Всеки пингвин има уникален глас, който позволява на своя партньор и потомство да го разпознаят.

Хумболтовите пингвини имат тяло, направено да плува. Използвайки силните си крила, те „летят“ под водата, обикновено точно под повърхността, със скорост до 20 мили в час (32 километра в час). Хумболтовите пингвини управляват с крака и опашка. Перата им са твърди и се припокриват, за да хидроизолират и изолират тялото им. Плътните пера също предпазват пингвина при вятър със скорост до 60 мили в час (96 километра в час). Пингвините Хумболд, както всички пингвини, могат лесно да виждат под водата и на сушата. Също така, тези птици имат супраорбитална жлеза, която им позволява да пият солена вода в допълнение към прясна вода. Жлезата изтегля излишната сол от кръвта на пингвините и я екскретира в концентриран разтвор, който капе по клюна. В зоологическите градини пингвините Хумболт обикновено живеят в прясна вода и в резултат на това жлезата е в латентно състояние. Животът само в прясна вода не засяга здравето на пингвините.

Възпроизвеждане на пингвин Хумболд

Хумболтовите пингвини могат да се размножават по всяко време на годината. Половата зрялост се достига между 2 и 7 години. Гнездата се правят в пещери, пукнатини или дупки, а понякога и на по-открити места като скалист бряг.

Хумболтовите пингвини обикновено копаят гнезда, подобни на нори, сред купчини гуано (натрупани изпражнения от морски птици), които се образуват в пещери и по скалите. Женските снасят едно или две яйца и инкубационният период е приблизително 40 дни. И двамата родители се редуват да инкубират яйцата. Понякога само една мацка оцелява, тъй като излюпването е на шах и една мацка може да е по-малка от друга. Когато храната е оскъдна, родителите хранят само по-голямата, а по-малката бързо гладува.

Грижите за пилетата започват с това, че родителите редуват работата на седене с пилето и лов за храна. След около два месеца пилето остава само през деня, докато и двамата родители ловуват за храна. Пилетата се раждат със сивкаво-кафяви, пухкави пера, след което се преливат в напълно сиви пера, когато изпръхнат. Пилетата пингвин Хумболд се изхвърлят на около 70 - 90 дни.

Приблизително една година след като пилетата се изхвърлят, те се преливат в възрастни пера. Възрастните пингвини имат бял отпред и кафеникавочерен гръб и глава. Те също имат тъмна ивица през гърдите и бял белег, който кръжи над всяко око и напред около врата.

Мастиф лабораторни кученца за продажба

Продължителността на живота на пингвините Хумболд е около 20 години.

Химбълд Хищници хищници

В допълнение към естествените хищници, като чайки, лешояди, каракари, лисици, пинипеди и китоподобни, пингвините Хумболт също са изправени пред редица причинени от човека опасности. Търговският риболов намалява успеха при размножаване и оцеляването чрез изчерпване на хранителните ресурси. Прекомерният риболов на перуанската хамсия (Engraulis ringens) доведе до срив на нейното население през 70-те години. Тази риба беше основен компонент на диетата на пингвините Хумболд и в резултат на това пострадаха популации от пингвини.

Всяка година стотици пингвини Хумболд се хващат и удавят в мрежите на местните рибари. Случайното заплитане в хрилни мрежи и умишления лов на възрастни за храна и риболовна стръв са основните причини за смъртността на възрастните в някои райони. Яйцата също се вземат от много размножителни колонии, което води до смущения и намален успех в размножаването.

Опазване на пингвините Хумболд

Настоящият статус на пингвина Хумболт е уязвим, поради намаляваща популация, причинена отчасти от прекомерен риболов. В исторически план тя е била жертва на прекомерната експлоатация на гуано. Настоящото население се оценява на между 3300 и 12000.