Голям жълтоглав лешояд

Големият жълтоглав лешояд се храни с мърша и открива труповете с поглед и с мирис, способност, която е рядка при птиците. Зависи от по-големите лешояди, като Кралския лешояд, да отваря кожите на по-големи трупове на животни, тъй като сметката му не е достатъчно силна, за да го направи. Подобно на други лешояди от Новия свят, по-големият жълтоглав лешояд използва термики, за да остане на височина с минимални усилия. Снася яйцата си върху плоски повърхности, като подовете на пещери или в хралупите на пънове. Храни малките си чрез регургитация.

Картина на по-големия жълтоглав лешояд е лицензирана под Creative Commons Приписване .
Оригинален източник : Cathartes melambrotus Изпратено от Richard001
Автор : Местоположение на Sidnei DantasCamera



Големият жълтоглав лешояд е класифициран като най-малко притеснителен. Не отговаря на изискванията за по-рискова категория. В тази категория са включени широко разпространени и изобилни таксони.

Големият жълтоглав лешояд се храни с мърша и открива труповете с поглед и с мирис, способност, която е рядка при птиците. Зависи от по-големите лешояди, като Кралския лешояд, да отваря кожите на по-големи трупове на животни, тъй като сметката му не е достатъчно силна, за да го направи. Подобно на други лешояди от Новия свят, по-големият жълтоглав лешояд използва термики, за да остане на височина с минимални усилия. | Повече ▼

Голям жълтоглав лешояд, докато не бъдат разделени през 1964 г. Той се среща в Мексико, Централна Америка и Южна Америка в сезонно влажни или наводнени низини, блата и силно деградирала бивша гора. Това е голяма птица с размах на крилата 150-165 сантиметра (59-65 инча). Оперението на тялото е черно, а главата и шията, които са без пера, са бледо оранжеви с червени или сини области. Липсва сиринкс, така че неговите вокализации са ограничени до мърморене или тихо съскане. | Повече ▼



лешоядни роднини, по-големите жълтоглави лешояди гнездят в кухините на дърветата. Статус: Рядък фолклор, Разни. Информация: Едва наскоро Големият жълтоглав лешояд беше признат за отделен вид от Малкия жълтоглав лешояд. Това разграничение е официално обявено през 1964 г. | Повече ▼

Голям жълтоглав лешояд Птици в Суринам = - Голям жълтоглав лешояд, Grand Urubu, Urubu grande, Oripopo cabeza amarilla кмет Голяма черна птица, често виждана над влажна тропическа гора, тук фотографирана от Foek Chin Joe в Суринам и отдолу край брега от Erik Тоорман (Джени в Суринам през 2003 г.). Не е лесно да се идентифицира, тъй като по-малко жълтоглавият лешояд (най-вече по крайбрежието, а не над гората) му прилича много. | Повече ▼

смес от австралийска овчарка лабрадор

Родът на Големия жълтоглав лешояд е Cathartes, което означава „пречистващ препарат“ и е латинизиран от гръцкия kathart ?? s / καθαρτη ??. Общото име, лешояд, произлиза от латинската дума vulturus, което означава „разкъсвач“, по отношение на неговите навици на хранене. Точното таксономично разположение на Големия жълтоглав лешояд и останалите шест вида лешояди от Новия свят остава неясно. | Повече ▼

По-големи гори с жълтоглав лешояд и той е по-слабо застроен. Разпространение и местообитание Среща се в Аржентина, Белиз, Боливия, Бразилия, Чили, Колумбия, Коста Рика, Еквадор, Ел Салвадор, Френска Гвиана, Гватемала, Гвиана, Хондурас, Мексико, Никарагуа, Панама, Парагвай, Перу, Суринам, Уругвай, и Венецуела. Естествените му местообитания са субтропични или тропически сезонно влажни или наводнени низини, блата, мангрови гори и силно деградирала бивша гора. Може да се лута над сухи полета и поляни. Обикновено не се среща в региони с голяма надморска височина. | Повече ▼

лешояд и по-голям жълтоглав лешояд са изброени като видове с най-малка грижа от Червения списък на IUCN. Това означава, че популациите изглежда остават стабилни и те не са достигнали прага на включване като застрашен вид, което изисква спад с повече от 30 процента за десет години или три поколения (BI 2001). Референции - * Съюз на американските орнитолози (AOU). 2007. Чек-списък на северноамериканските птици. Съюз на американските орнитолози. | Повече ▼