Голяма подкова прилеп

РЕКЛАМА Източник на изображението

The Голяма подкова прилеп (Rhinolophus ferrumequinum) е европейски един с размах на крилете 34 - 39 сантиметра. По-голямата подкова прилеп може лесно да бъде идентифицирана по клапата на подковообразна кожа около ноздрите му. Известно е, че по-голямата подкова прилеп яде големи насекоми по време на полет и предпочита да нощува, докато виси с главата надолу. Той е активен предимно в гората и често нощува под земята.

Този вид прилепи е рядък във Великобритания и е ограничен само до малък брой сайтове. Аз Тези места за разплод включват конюшните на Brockley Hall близо до Бристол , Имението Iford близо до Бат и Littledean Hall в гората на Дийн.

Местата за зимен сън на Големите подкови прилепи включват пещерите Banwell и мината Compton Martin Ocher в хълмовете Мендип, кариерите Chilmark в Уилтшър и мините Combe Down и Bathampton Down близо до Bath. В Дорсет Големият подковоносен прилеп нощува в Брайънстън, Крич Грейндж и в кариерата Belle Vue. Видът се среща и в Berry Head в Девън.



Голямата подкова прилеп се чифтосва от есента до пролетта, но най-вече в края на септември или октомври.

В таванските помещения на стари сгради се намират места за детски стаи, тъй като те могат да бъдат достъпни чрез непрекъснат полет. Те могат да съдържат до 200 женски. Възрастни мъже са намерени в детските ясли, но те са склонни да напускат, когато малките се раждат през лятото.

Причината за по-голямата подкова прилеп е рядко е, защото химикали, използвани в сгради, които тези прилепи заемат може да ги изложи на риск. Помощни сайтове, които се преобразуват или остават изоставени. Химикали, използвани върху растителността. Хранителни местообитания, загубени поради промени в земеползването.

За да се предотврати изчезването на по-голямата подковоносна прилеп, трябва да има защита на зимните нощувки, детските градини и популацията на плячка.

синя нос питбул темперамент