Gentoo Penguin

Източник на изображението

The Gentoo Penguins са най-бързата подводна плувна птица, достигаща скорост от 36 километра в час (22,3 мили в час). Gentoo Penguins гнездят в големи и шумни колонии за размножаване, съседни на пясъчни или херпес зони на над 80 места около Фолклендските острови. На островите има около 300 000 гнездящи двойки.

The Gentoo Penguin се разпознава лесно по широката бяла ивица, която преминава през върховете на главите им от едното око на другото. Gentoo Penguins имат много ярко оранжев клюн. Пилетата имат сиви гърбове с бели фронтове. Възрастните пингвини Gentoo достигат височина от 75 до 90 сантиметра. Пингвините Gentoo са най-големите членове на семейството с корави опашки.





Мъжките имат максимално тегло около 8 килограма непосредствено преди линеене и минимално тегло около 5,5 килограма непосредствено преди линеене. За женските максималното тегло е 7,5 килограма непосредствено преди линеенето, но теглото им пада под 5 килограма, когато пазят пилетата в гнездото. Gentoo Penguins са най-плахите видове пингвини.

кайсиеви чаши пудели за продажба

Диета на Gentoo Penguin

Gentoo пингвините са опортюнистични хранилки и около Фолклендите е известно, че приемат приблизително равни пропорции от риба, ракообразни и калмари. Gentoo Penguins живеят главно от ракообразни като крил, като рибите съставляват само около 15% от храната.

Поведение на пингвина на Gentoo

Възрастните пингвини Gentoo се осмеляват само на около 24 километра (15 мили) от колонията в търсене на храна за своите пилета. Средно те се гмуркат по-дълбоко от Chinstrap пингвини и Пингвини Адели за да се избегне конкуренцията. За разлика от други пингвини, като напр Adelies , Gentoo Penguins могат да снасят заместващ съединител от яйца, ако загубят оригиналния съединител.

Възпроизвеждане на пингвин Gentoo

През септември или октомври пингвините Gentoo обикновено снасят две яйца на три дни разлика един от друг. Второто яйце често е по-малко от първото. След това и двете яйца се пазят ревностно от родителите, докато се излюпят около 5 седмици по-късно.

Оцеляването на пилетата често зависи от наличието на храна и липсата на хищници. Ако храната е в недостиг, родителите предпочитат да хранят по-силното от двете пилета, жертвайки по-слабото.

Пилетата остават в гнездото около месец, като по това време те формират детски групи или „ясли“, докато родителите им ловуват за храна. След около 3 месеца (обикновено през януари) пилетата израстват възрастните си пера и са в състояние да се отправят сами.

Gentoo хищници от пингвини

Яйцата на пингвин Gentoo се поемат от скуа (морски птици от семейство Stercorariidae). Младите пингвини са уловени от ножницата, каракарите (соколи), водораслите, гигантските буревестници и дивите котки, докато по-възрастните птици са взети от леопардови тюлени. Гнездата често се сплескват от безразлични слонови тюлени, докато се движат из колониите.

Опазване на пингвин Gentoo

Смята се, че има над 250 000 двойки пингвини gentoo и те са изброени като по-нисък риск - почти застрашен от Червения списък на IUCN за 2000 г.