Галапагоска птица Уилет

Източник на изображението

The Уилет (Tringa semipalmata) е голяма брегова птица от семейство пясъчници. Птицата Уилет е рядкост в Галапагос, но когато е зряща, тя представя много по-бледо оперение от тези на други географски ширини. Опашката на Willets е бяла с тъмна лента в края. Има сив / кафяв гръб и глава, бледо под страните и врата. Краката им са черни и имат дълъг тежък черен клюн.

По време на полета Willet показва черно-бели шарки на крилата както в горната част, така и под страните на крилата. Отличителният черно-бял модел на крилата е често срещана гледка по много крайбрежни плажове. Уилетът е много голяма и здрава брегова птица.

Уилетът може да нарасне до дължина около 33 - 41 сантиметра (13 - 16 инча). Те имат размах на крилата от 70 сантиметра (28 инча) и тежат 200 - 330 грама (7,06 - 11,65 унции). Както мъжките, така и женските Willets си приличат, обаче, женската е малко по-голяма от мъжкия.



Call of Willets е силен, звънещ звук „хапче-уиллет“.



Най-близкият роднина на Уилетс е Малките жълтоноги, много по-малка птица с много различен външен вид, освен финия, ясен и плътен модел на шията, който и двата вида показват при размножаване на оперение. Уилетите гнездят на земята, обикновено на добре скрити места в къса трева, често в колонии.

Уилетите се хранят върху тиня или в плитка вода, сондират или събират храна на поглед. Те ядат предимно насекоми, ракообразни и морски червеи, но също така ядат и някои растителни материали.

Популацията на върбите намалява рязко поради лова в края на ХІХ и началото на ХХ век. Оттогава населението им се е увеличило, но те все още се считат за изложени на риск, особено в светлината на продължаващата загуба на местообитания.