Галапагоски сив прилеп

РЕКЛАМА Източник на изображението

The Hoary Bat (Lasiurus cinereus) е „прилеп с космати опашки“, който живее на Галапагоските острови. Това е и най-големият прилеп, който обикновено се среща в Канада. Hoary Bat има средно 13 до 14,5 сантиметра (5 до 5,7 инча) дължина с 40 сантиметра (15,7 инча) размах на крилете и тегло от 26 грама (0,9 унции). Козината му е с тъмнокафяв цвят, а на гърба на животните има сребърна глазура. С голямото изключение от долната страна на крилото, по-голямата част от прилепа е покрита с козина.

Обикновено прилепът на Hoary приютява сам на дървета, но понякога е виждан в пещери с други прилепи. Предпочита гористи гори, предимно иглолистни гори, но ловува върху открити площи или езера. The Hoary Bat, както и Галапагоски червен прилеп е насекомоядно, което лети наоколо, но е по-голямо и с красива червена козина с бели връхчета. Тези прилепи ловуват сами и основният им източник на храна са молци, но те също ще ядат водни кончета.

Репродуктивният цикъл на сивия прилеп все още не е напълно известен, но се смята, че те се чифтосват през август, като раждането настъпва през юни следващата година.

Смята се, че прилепът Hoary има период на бременност от само 40 дни и че ембрионалната диапауза на бозайници (забавено имплантиране) може да играе роля. Котилата варират от 1 до 4 и малките прекарват около месец с майката, преди да могат да се оправят сами.

Прилепливият прилеп е мигриращ и може да пътува чак на юг до южната част на САЩ или Бермудските острови. Понякога прилепът ще се настани в сандъците за корабоплаване и това може да доведе до съобщения за наблюдение над Арктическия кръг.