Галапагоски кожени тюлени

Източник на изображението

The Галапагоски кожени тюлени (Arctocephalus galapagoensis) е най-малкият от всички ластоноги. Галапагоските кожени тюлени са по-малки от морските лъвове на Галапагос, достигайки дължина 5 фута и тегло до 68 килограма на зрялост. Очите на Галапагоските кожуси са големи, което им помага да ловуват калмари и риба при лов през нощта, като избягват акулите, които са техният естествен хищник.

Галапагоският косъм се размножава на Галапагоските острови в източната част на Тихия океан, което го прави единственият тюлен, който се размножава в тропическите води.

Броят на Галапагоските кожени тюлени, отглеждани успешно за една година, е много чувствителен към метеорологичните събития в Ел Ниньо. През лятото на Ел Нино от 1982-1983 г. и 1997-1998 г. значително се увеличава детската смъртност. Повишената температура на водата намалява изобилието от плячка през това лято.



Галапагоските кожуси от тъмно сиво кафяво до тъмно черно почти водят тези животни до изчезване, тъй като ловците ги насочват.

Малките се раждат с гладка и копринена кожа, до която се развива козина на възраст около 6 месеца. Това ги направи първостепенни цели за ловци още през 18 век.

Галапагоските кожени тюлени са оцелели от ръба на изчезването, те са много срамежливи същества в архипелага. Броят на тюлените сега съвпада с приблизително същия брой морски лъвове.

През деня Галапагоските кожени тюлени се крият от горещото екваториално слънце в рафтове или пещери на скалистите скали от лава на западните острови.