Галапагоска черна акула

РЕКЛАМА Източник на изображението

The Акула с черен връх (Carcharhinus limbatus), е голяма акула, произхождаща от континенталните и островните рафтове на тропическите и топли умерени морета по света, включително Галапагоските острови. Черната акула е голяма, доста силна акула, която е сива на цвят и обикновено има перки с черни върхове, откъдето идва и името. Черната наклонена акула има дълга, тясна, заострена муцуна, дълги хрилни прорези, голяма първа гръбна перка и доста голяма втора гръбна.

Подобно на близката си роднина на въртящата се акула, черната акула е бързо плуваща акула. Акулата с черен връх е способна не само да се счупи (изскочи от водата), но и да се върти (върти) няколко пъти, преди да влезе отново във водата. провокиран.

Акулите с черни върхове се хранят предимно с широка гама костни риби, включително сардини, херинга, кефал, валета и испанска скумрия, наред с други. Те също се хранят с малките на други акули, включително тъмни акули и някои главоноги (мекотели) и ракообразни като омари, раци, скариди, раци и морски животни.



Счита се, че периодът на бременност е от 10 до 12 месеца и се смята, че женските се размножават на всеки две години. Акулата с черен връх е живородна (ембрионът се развива вътре в тялото на майката, за разлика от външността в яйце) и има плацента с жълтъчна торбичка с 1 - 10 малки на котило.

Състоянието на опазване на акулите с черни върхове е класифицирано като „уязвимо“.

Акулата с черен връх не трябва да се бърка с нея черна рифова акула .