Галапагоски плевни сови

Източник на изображението

Галапагоски плевни сови

The Галапагоска плевня сова живее на островите Санта Круз, Исабела, Сан Кристобал и Фернандина, въпреки че се казва, че сега е изчезнал на остров Флореана поради въвеждането на бозайници като котки. Подобно на своя братовчед Късоуха сова , той е почти изцяло нощен и рядко се вижда. Едно важно нещо, което трябва да се разбере за Бухала, е, че те попадат в цяла отделна класификация на бухала, различна от всеки друг вид.

В това уникално семейство са включени Бухал сова, трева бухал, сажди бухал, залив сова и маскирана сова.

тигрова питбул лабораторна смес

Всички тези видове са в семейството, научно известни като „Tytonidae“ (Произнесена Tie-tawn-e-dee) или „Barn Owls“. Всички останали бухали са класифицирани в семейството, известно като ‘Strigidae’ (Произнесено Strig-e-dee), или ‘True Owls’.



Галапагоската плевелна сова има лицеви диск във формата на сърце и големи, тъмни очи. Лицевият диск се използва за събиране на звуци отдолу и доближаването им до ушите, като сателитна чиния.

Размерът на бухал сова може да варира между 32 - 40 сантиметра (13 - 16 инча) на височина. Те имат размах на крилата около 100 - 125 сантиметра (39 - 49 инча) и могат да тежат между 400 - 700 грама (14,12 - 24,71 унции).

На външен вид бухалът е среден, бял, с белезникава долна страна. Лицето във формата на сърце също е бяло с кафеникав ръб, който отличава формата на сърцето. Гърбът им е тъмноцветен и е маркиран с черно-бели петна. Бухалите са с дълги крака и много тъмни очи. Главите им са кръгли и нямат „туфтящите“ уши, които може да видите на други бухали. Има 46 различни раси Бухал - най-малката от тях живее на Галапагоските острови.

Бухалът е един от малкото видове птици, при които женската от вида е по-„по-изящна“ от мъжката. Женската има по-червеникав гръден кош, който е по-силно зацапан. Петната могат да сигнализират на потенциален партньор за качеството на женската. Силно забелязаните женски получават по-малко паразитни мухи и може да са по-устойчиви на паразити и болести.

Бухалната сова има отлично зрение при слаба светлина и лесно може да намери плячка през нощта на поглед. Но способността му да намира плячката само със звук е най-доброто от всяко животно, което някога е било тествано. Може да улови мишки в пълен мрак или скрити от растителност или сняг. Техният нормален метод за атака е да се надвисят над тревни полета, много ниско, докато се вслушват в движенията на гризачи отдолу. Всяко едно от ушите им може да чуе различна гама от тонове и с това бухалът е в състояние да ‘триангулира’ точното местоположение на гризача отдолу, без никога да го вижда! Тъй като всяко ухо е разположено на главата на различни места, бухалът може да получава звуци в мозъка си по различно време.

Галапагоските плевни сови нощуват и гнездят на первази вътре в срутени тръби от лава. Въпреки че гризачите са предпочитаната им плячка, тези опортюнистични хищници също плячкат влечуги и други птици. Бухалите поглъщат плячката си цели или на големи парчета. Те смилат меките тъкани и отслабват несмилаемите части на плячката, като люспи, кости, пера и козина като гранули с размер на орех. С времето остават само костите и черепите и в крайна сметка те се превръщат във вкаменелости. Обикновено бухалите обикновено отбиват пелети близо до гнездата си и местата за нощувка.

Бухалите са нощни животни, въпреки че не е необичайно да видите този вид да се появява по здрач или да е активен на разсъмване, като понякога се вижда в полет по време на цял ден. Полетът е безшумен, с удари на крилата, прекъснати от плъзгане.

Бухалите ще се размножават по всяко време на годината, в зависимост от предлагането на храна. За добра година една двойка може да се размножи два пъти. Те също ще гнездят в стари сгради, пещери и кладенци. Женската ще снася 3 до 6 яйца (от време на време до 12) на интервали от 2 дни. Яйцата са с дължина от 38 до 46 милиметра (1,5 - 1,8 инча) и широчина от 30 до 35 милиметра (1,2 - 1,4 инча) и ще бъдат инкубирани в продължение на 30 до 34 дни. Пилетата са покрити с бял пух и са размити за около 2 седмици и са изхвърлени след 50 до 55 дни. След това те ще останат в близост около седмица, за да усвоят ловни умения и след това бързо да се разпръснат от гнездото. Младите птици могат да се размножават на около 10 месеца.

малтийска смес от шотландски териер

Бухалите са краткотрайни птици. Повечето умират през първата си година от живота, като средната продължителност на живота е 1 до 2 години в дивата природа.

Противно на нормалния „звук на бухал на бухал“ от семейство „Strigidae“ (Произнесено Strig-e-dee и което означава „типични сови“ или „истински сови“), Галапагоската плевелна сова има отличителен зов, който звучи като нарисуван -аут, съскащ писък.

Това са двата най-често срещани звука, но всъщност има 17 различни и различни вокализации на Barn Owl, всяка с различна комуникационна цел.