Fiordland Crested Penguin

РЕКЛАМА Източник на изображението

The Fiordland Crested Penguin е срамежлив и плах вид пингвин, който живее и се размножава на пресечените западно и югозападно крайбрежие на Южния остров на Нова Зеландия, включително два офшорни острова Стюарт и Соландер. Навиците за размножаване и размножаване на пилотчето Fiordland Crested са трудни за изучаване, тъй като той живее в умерените дъждовни гори.



Гнездовите райони са трудни за виждане поради гъстата растителност, където са разположени гнездата.

Общата популация на пиървините от Фиордланд се оценява на по-малко от 1000 гнездящи двойки. Лесно обезпокоявани от хората, популацията им изглежда намалява в резултат на хищничество на пилета от въведени видове като кучета, котки, порове и лодки.



Характеристики на пингвина Фиордланд

Fiordland Crested Penguin е средно голям, жълтокафяв, черно-бял пингвин, нарастващ до приблизително 17 инча висок и тежащ 8 килограма.

Фиордландският хохлат пингвин има тъмни, синкавосиви горни части с по-тъмна глава и бели под части. Има широка, жълта ивица на веждите, която се простира над окото и пада надолу по врата. Повечето птици имат 3 - 6 белезникави ивици по лицето.

бордер коли коли немска овчарка микс

Fiordland хохлати пингвини и Snares Island пингвини имат подобни гребени, но пингвините от остров Снарес обикновено имат розови кожни петна точно зад сметката; Фиордландските пингвини не го правят. За разлика от Изправен гребен пингвин , само най-задните части от гребените на Фиордланд изглеждат изправени.

Диета на пионите от Фиордланд

Фиордландският хохлат пингвин се храни с калмари, октопод, крил и риба.

Поведение на пингвина на Фиордланд

Чуруликаните пингвини от Fiordland гнездят в хлабави общности под храсти, в скалисти процепи или сред корени на дървета, близо, но далеч от погледа си.

Размножаване на пингвин Fiordland

Мъжките се връщат в местата за размножаване през юни (средата на зимата), обикновено на мястото на гнездото от предходните години. Женската следва малко след и през юли се снасят две яйца. Яйцата се инкубират в продължение на 30 до 36 дни, като родителите се редуват на гнездото (на дълги смени от 5 до 12 дни), докато другите излизат в морето, за да се хранят.

малтийски и ши дзъ

Както е случаят с много видове пингвини, първото яйце обикновено не се излюпва и дори ако и двете пилета се излюпят, по-малкото пиле от първото яйце често не може да се състезава за храна, умирайки от глад за кратко време.

Учените смятат, че тази генетична черта се е развила като средство за осигуряване на поне едно здраво потомство. След това оцелелите мацки се пазят от мъжкия и се хранят от женските през първите няколко седмици от живота. След това и двамата родители хранят пилето, като се редуват да ловят храна.

Скитащите пилета често могат да се „скрепят“ (образуват групи) с други пилета, ако са наблизо, но те ще се върнат в гнездото, за да бъдат нахранени. Пилетата се измъкват (замествайки сивите си пухкави пера с възрастни пера) през ноември, когато са на десет седмици и вече могат да плуват и да намират храна сами. Те ще се върнат в родните си колонии, за да се размножават на около петгодишна възраст.

Хищници от Пингвин на Фиордланд

Естествените хищници на Fiordland хохлати пингвини включват кожени тюлени и някои големи видове риби. Също така е застрашен от въведени хищници, включително Weka, кучета, котки, лодки и плъхове.

Опазване на пингвин Фиордланд

Настоящият статус на този пингвин е уязвим поради малкото си население. Текущите оценки на населението варират между 2500 - 3000 двойки и се смята, че са намалели от края на 80-те години с около 33%.