Fawn antechinus снимки и факти

Елен антехинСветлият Антехин ( Антехин сладък ) се намира в Северна Австралия и е член на семейство торбести. Те не са толкова известни, колкото техните торбести братовчеди, кенгурутата. Маргаритите антехини се намират предимно в горния край на Северната територия и са доста често срещани и не са изложени на риск да бъдат застрашени. Според Червения списък на застрашените видове, светлият Антехин има стабилна популация. Те живеят във високи, доста открити гори в близост до други подобни видове като Пясъчникът Диблер и Червенобуз Дънарт.

Antechinus означава „таралеж еквивалент“ и има девет други вида в допълнение към Fawn antechinus. „Antechinus“ също се превежда от латински като „мишка“. Друго определение е „широконоги торбести мишки“. Понякога Fawn antechinus се наричат ​​мишки с торбички. Биолог на име Олдфийлд Томас за пръв път открива тези животни през 1904 г. и дава бивоминалното име на Fawn antechinus, Антехин хубав , описвайки Fawn като красива.

Този член от семейство Антехини получава името си от отчетливия светлосив цвят, който е много по-блед от останалите членове на тази класификация. Цветът може да варира между светло сиво и светло кафяво. Еленният Антехин е малък, тежи по-малко от половин килограм. Младите тежат едва четири грама, което е приблизително равно на шест чаени лъжички. Сто грама е около три унции; това означава, че младият Фаун тежи около една унция. Те обичат да ядат паяци, бръмбари и дългоноси. Някои Антехини ловуват само на нивото на земята, докато други се изкачват. Повечето видове антехини, включително рудата, живеят в общи гнезда на дървета.

Размножителният сезон на животното е през август с период на бременност само тридесет дни. Младите се раждат през септември или октомври. Не е необичайно няколко бащи да допринасят за носилката. След като приключи размножителният период, мъжките умират. Повечето женски умират след като са дали само едно котило. Котилата могат да бъдат колкото тринадесет. Бебетата се отбиват на възраст до деветдесет и шест дни.

Те се ловуват от котки, хищни птици и лисици и имат максимален живот само три години.

Снимка на еления антехин от XiscoNL , лицензиран под GFDL

Fawn antechinus е включен в списъка с най-малко опасения (LR / lc), най-нисък риск. Не отговаря на изискванията за по-рискова категория. Широко разпространените и богати таксони са включени в тази категория в Червения списък на IUCN на застрашените видове

Държави
Австралия
Някои факти за
Елен антехин



Тегло за възрастни : 0,034 кг (0,0748 lbs)

Максимално дълголетие : 3 години



Женска зрялост: 350 дни



Гестация: 30 дни

Отбиване: 96 дни

Размер на котилото: 13



Интервал между котилата: 365 дни

Източник: AnAge , лицензиран под DC


Още животни, започващи с F