Императорски пингвин

Източник на изображението

The Императорски пингвин е висок 115 сантиметра (45 инча) и тежи 35 - 40 килограма (77 - 88 паунда) и е най-високият и най-тежкият от всички живи видове пингвини. Това е единственият пингвин, който се размножава през зимата в Антарктида. Императорските пингвини обикновено живеят 20 години, но някои записи показват, че максималната продължителност на живота е около 40 години. Императорският пингвин не бива да се бърка с близкородствените Крал пингвин или Кралски пингвин .

Характеристики на императорски пингвин



Императорските пингвини имат голяма глава, къса, дебела шия, обтекаема форма, къса, клиновидна опашка и миниатюрни, подобни на плавници крила. И мъжете, и жените си приличат, със синьо-сиви горни части и черно-сини глави, украсени с големи бели и жълти петна за уши.



Техните части са предимно бели, но горната част на гърдите е бледожълта. Формата на тялото им им помага да оцелеят. Императорските пингвини имат къси крила, които им помагат да се гмуркат до 900 фута, за да ловят по-големи риби.

Императорските пингвини могат да плуват 10 - 15 километра в час, което им позволява да избягат от основния си враг, леопардовия тюлен.

Императорските пингвини могат да стоят на топло, тъй като имат дебел слой пух под външните пера и слой мазнини. Слоят от пухкави пера улавя въздух, който поддържа топлината в тялото и студения въздух и водата навън. Императорските пингвини също имат големи количества телесно масло, което помага да се поддържат сухи във водата.

Диета на императорски пингвин

За разлика от повечето пингвини, които се хранят с повърхностен крил, императорските пингвини живеят с риби, калмари и ракообразни, уловени при дълги, дълбоки гмуркания. Те доста често ще достигнат дълбочина над 700 фута и ще останат потопени до 18 минути.

bluetick coonhound смес от немска овчарка

Поведение на императорски пингвин

Императорските пингвини са социални животни, които се хранят и гнездят на групи. При тежко време пингвините се скупчват заедно за защита. Те могат да бъдат активни през деня или през нощта. Полово зрелите възрастни пътуват през по-голямата част от годината между гнездещата зона и фуражните зони в океана.

От януари до март императорските пингвини се разпръскват в океаните, пътувайки и търсейки на групи.

Възпроизвеждане на императорски пингвин

Императорските пингвини установяват разхлабени колонии за размножаване върху леда, опасващ антарктическия континент. През май женските императори ще снасят едно яйце след 63-дневен гестационен период и след това ще предадат яйцето на половинката си, докато тя излиза в морето, за да се храни.

Мъжките императорски пингвини няма да могат да ядат през следващия 9-седмичен инкубационен период. Вместо това той трябва да поддържа яйцето си топло, като го балансира на краката си, където то е изолирано от дебело руло кожа и пера, наречено „торбичка с пило“. За допълнителна топлина и защита срещу горчивия вятър и минусовите температури, мъжките императорски пингвини се сгушват заедно в стегнати гроздове. След излюпването на яйцата младите пилета ще останат за кратко в „торбичката с пило“, докато не успеят да регулират собствените си телесни температури.

Докато женската се върне, за да поеме храненето на пилето, мъжкият ще е загубил до една трета от телесното си тегло. Сега той трябва да направи още един дълъг преход над леда, до 60 мили, за да намери храна. До януари, когато морският лед започва да избухва, пилетата са загубили по-голямата част от мекия си сребристосив пух и вече могат да се отправят независимо към открито море.

Императорски пингвини хищници

В дивата природа хищниците на пингвини включват антарктически гигантски буревестници (Macronectes giganteus), тюлени от леопард, коса, скуа и акули. Изоставени шейни кучета и техните потомци, които преди са били плячка на пингвини преди извеждането на кучета от Антарктида.

Опазване на императорски пингвини

Императорските пингвини не са класифицирани като застрашени от Червения списък на IUCN от 2000 г.