Гребен Аргус

За този вид в дивата природа се знае малко. Срамежлива и неуловима птица, Crested Argus се среща в горите на Виетнам, Лаос и Малайзия в Югоизточна Азия. Диетата се състои главно от листа, плодове, насекоми, личинки и малки животни.

Снимка на Crested Argus е лицензирана под GFDL
Оригинален източник : Нгуен Тхан Куанг
Автор : Нгуен Тхан Куанг
Разрешение : Лиценз за безплатна документация на GNU



Crested Argus е класифициран като близко застрашен (NT), е близо до класиране или е вероятно да се класира за застрашена категория в близко бъдеще.

Crested Argus, Rheinardia ocellata, е голям (дълъг до 235 см) и грандиозен фазан с тъмнокафяво петнисто черно и пухкаво оперение, розова банкнота, кафяви ириси и синя кожа около очите. Главата е малка, украсена с бели изправени гребенени пера на задната корона. Мъжкият има широка и силно удължена опашка от дванадесет пера, дълги до близо два метра (дълго време, считани за най-дългите пера от див вид птици). | Повече ▼



Crested Argus, Rheinardia ocellata, е срамежлива и неуловима птица, която е ендемична за Виетнам, Лаос PDR и малко население съществува в Малайзия в Югоизточна Азия. Обитава тропическите гори. Този фазан се определя като уязвим, тъй като претърпява непрекъснат бърз спад на популацията в резултат на регионалния лов и намаляването на степента и качеството на вечнозелените си горски местообитания. | Повече ▼



Въпреки размерите си, срамежливият гребенест аргус не е лесен за наблюдение и малко е документирано за неговата биология. Отличителните му силни призиви показват, че птицата обикновено е самотна и териториална, като се събира само за размножаване (2). Този вид е полигам в дивата природа (8) (9), като мъжете извършват сложни ритуали за ухажване, повиквания и танци по време на брачния сезон, за да привлекат партньори. | Повече ▼

мопс се смесва с бигъл

Статус в диво състояние: Crested Argus е посочен като застрашен в много международни списъци. Смята се, че оцелата е все още разпространена на местно ниво, но nigrescens има ограничен обхват и и двете са застрашени от унищожаване на местообитанията и лов. Забележки за таксономията: Името на рода понякога се изписва Rheinardia; е известен още като Argus ocellatus, Rheinhardtius ocellata и Rheinhardius ocellata. | Повече ▼

Crested Argus, рядка птица от малайзийската гора, е ценена заради перата си. Cliquez pour voir 'Crested Argus' резултати 12 128 x 55 14 kb Фазанът на Crested Argus - съвсем сам. | Повече ▼



Срамежлива и неуловима птица, Crested Argus се среща в горите на Виетнам, Лаос и Малайзия в Югоизточна Азия. Диетата се състои главно от листа, плодове, насекоми, личинки и малки животни. Поради продължаващата загуба на местообитания, както и прекомерен лов в някои райони, Crested Argus е оценен като почти застрашен в Червения списък на IUCN. Той е включен в Приложение I на CITES. | Повече ▼

Със своето невероятно оперение, гребенестият аргус е безпогрешен. Ендемичен за Виетнам, Лаос PDR и малко население в Малайзия, този голям фазан се отличава с огромните си опашни пера, които са широки до пет инча и дълги близо шест фута при възрастни мъже. Разпръснати, опашните пера показват красив и сложен модел на кестен и почти бели петна с форма на очи на сив фон. Женската е много по-малка с по-къса опашка. | Повече ▼

Вижте всички уеб резултати за Crested Argus »« Снимки на конго паун Снимки на екзотични птици Снимки на коронован гълъб »Снимки на Crested Argus = Показване на 1 - 20 от 228 резултата. Търсенето на „Crested Argus“ отне 0.09 секунди. Щракнете върху изображение за повече подробности Щракнете тук за резултата от търсенето на „Crested Argus“ 1 128 x 124 36 kb Crested Argus Rheinard Rheinartia ocellata ocellata Снимка от Phan Viet Lam Учтивост на света | Повече ▼