Чинстрап пингвин

РЕКЛАМА Източник на изображението

The Чинстрап пингвин е вид пингвин, който се среща в Южните Сандвичеви острови, Антарктида, Южните Оркни, Южен Шетланд, Южна Джорджия, Остров Буве, Балени и Остров Питър. Името им произлиза от тясната черна лента под главите им, поради което изглежда, че носят черни шлемове, което ги прави един от най-лесно идентифицираните видове пингвини.

бордър коли червен ток микс

Чинстрап пингвините са най-многобройните пингвини в света. Смята се, че има 12 до 13 милиона, разположени на безплодните острови в субантарктическия регион и Антарктическия полуостров.

Чинстрап пингвините живеят и се размножават в големи колонии. Те често живеят на големи айсберги в открития океан. Chinstrap Penguins се гмуркат, за да ловят риба и крил. Те са най-смелият пингвин и е най-вероятно да се бият с други пингвини. Другите имена на пингвина Чинстрап са „ Околени пингвини ., ' Брадати пингвини ', и ' Stonecracker Penguins ‘Поради грубия им призив.



Chinstrap Penguin Характеристики



Пингвинът Чинстрап е висок около 72 инча (72 сантиметра) и тежи около 9 до 14 килограма. (3,5 до 5 килограма). Теглото на възрастните варира през годината. Чинстрап пингвините са най-тежките през сезона на линеене и най-леките през периода на размисъл.

Chinstrap пингвините имат бял отпред и гърло, червени очи и черен гръб. Те имат характерна черна лента, която минава от едната страна на главата под банкнотата до другата страна на главата, наподобяваща каишка на брадичката. Козината им от пера е плътна за изолация и водоустойчивост и имат дебел слой мазнини като запас от енергия. Пилетата имат сиви гърбове и бели фронтове.

Chinstrap Penguin Diet

Диетата на пингвина Чинстрап се състои от: малки кучета животни, крил, дребни риби и други морски ракообразни. Chinstrap Penguins се считат за крайбрежни хранилки, които се хранят сред леда, въпреки че понякога скитници могат да се видят в открито море. Те се хранят чрез гмуркане с преследване за плячка близо до техните размножителни колонии.

Гмуркането обикновено е съсредоточено близо до полунощ и обяд, а гмурканията обикновено продължават по-малко от минута и рядко са дълбоки повече от 200 фута.

Поведение на пингвина на Чинстрап

Подобно на повечето пингвини, Chinstrap Penguins използват своите плавници, за да „летят“ със скорост до 20 мили в час. На сушата Chinstraps често се „тобоган“ по корем, задвижвайки се от краката и плавниците си. Чинстрап пингвините се изкачват от водата и нагоре по стръмни склонове, като използват и четирите крайника и те са в състояние да прескачат големи разстояния, за да достигнат опори.

Чинстрап пингвините общуват чрез ритуално поведение на махане на глава и плавник, обаждания, поклони, жестове и измама. Погледи, насочване и зареждане могат да възникнат, когато възникнат териториални спорове.

Размножаване на пингвин Чинстрап

Чинстрап пингвините правят кръгло гнездо от камъни и камъчета. Гнездата им обикновено са с диаметър 40 сантиметра и височина 15 сантиметра. Женската снася две яйца през ноември или декември и яйцата се поддържат на топло както от мъжки, така и от женски пол. Те правят това, като се редуват в продължение на 5 до 10 дни, докато другият партньор се храни. Яйцата се излюпват след около 33 до 15 дни.

Пилетата остават в гнездото, докато навършат 20 до 30 дни. По това време те имат пера, за да ги затоплят. Те се присъединяват към детските ясли, които са групи от млади пингвини, сгушени заедно за топлина и защита.

Chinstrap Penguin хищници

Основният хищник на възрастните Chinstrap Penguins е тюленът Leopard, докато основните хищници на яйцата и пилетата са ножницата и кафявата скуа.

Опазване на пингвин Чинстрап

Чинстрап пингвините не са класифицирани като застрашени от Червения списък на IUCN от 2000 г. В миналото търговското събиране на яйца е причинило щети на хлебните заведения, но те нямат правна защита. Смята се, че има до 7,5 милиона гнездящи двойки.