Кардинални птици

Източник на изображението

Кардинали принадлежат към семейство Cardinalidae и към реда: Passeriformes, който е най-големият ред птици, които могат да бъдат разграничени от 4-те си пръста на пръстите на всеки крак, като 3 нокти са насочени напред и 1 нокът е насочен назад. Кардиналите са здрави птици, които обикновено се срещат в умерените гори в Северна, Централна и Южна Америка. Кардинал е името на няколко гребена, а Северният кардинал е може би най-известният.

Кардинално описание



Мъжките и женските кардинали се различават по оцветяване. Мъжките кардинали са с блестящо червен цвят с черно лице, подобно на маска, с простиращи се от очите до гърлото и дебел червен клюн. Женските и техните малки имат оцветяване в кафяв цвят с нотки на червено по крилата, гребена и опашката. Кардиналите са доста големи птици и са между 12 - 22 сантиметра и тежат между 11 и 85 грама в зависимост от вида. Те имат здрави човки за смачкване на семена, дълги опашки и изпъкнали гребени. Кардиналите са склонни да седят в прегърбена позиция с опашки, насочени към земята.



Кардинал Хабитат

Кардиналите предпочитат местообитания в открити гори, храсти, горски ръбове и изграждат гнездата си в гъсти, заплетени лози и храсти. Те могат да се наблюдават и в паркове и дворове.

Кардинална диета

Диетата на кардинала е предимно със семена. Те седят в ниски храсти и дървета и търсят семена на земята, обикновено по двойки.

ши тцу и йорки

Кардинално поведение

Кардиналите могат да бъдат разпознати по силното им цвърчене, което се произвежда както от мъжки, така и от женски кардинали, необичайно за северните пойни птици. Кардиналите са немигриращи птици, които не преливат или променят цвета си през зимата. Следователно те все още са грандиозна гледка, която можете да наблюдавате във вашите заснежени дворове.

Кардинално размножаване

Младите кардинали на външен вид са подобни на възрастните кардинали, но са с кафяв цвят. Младите мъже развиват червената си окраска по време на растежа, а младите женски остават с кафявата си окраска. Младите кардинали се отглеждат в обемни гнезда, направени от клонки и кора и облицовани с трева.

Кардинален статус на опазване

Повечето видове кардинали са класифицирани като „Най-малко притеснение“ от IUCN, въпреки че някои са почти застрашени.