Брадати прасета снимки и факти

брадат прасеБрадатото прасе ( брадат прасе ) има най-малкия торс и най-голямата глава от всички прасета, дълъг е около 5 - 6 фута и има опашка, която е дълга около 20 - 30 сантиметра. Те са всеядни животни и са известни с това, че следят маймуни ( гибони и макаци) за улавяне на паднали плодове, остатъци и карантия. Те съществуват в дивата природа на островите Малайзия, Суматра и Борнео в Азия. Брадати прасета обитават дъждовни гори, мангрови гъсталаци и вторични гори. Това е единственият вид прасе, който образува големи групи за извършване на миграции на дълги разстояния. Те получават името си от изобилието на намигващи по брадичката му и няколко брадавици под очите му. Основните им хищници са тигри , леопарди и питони.

Ключови думи: опашка , бял



Брадатото прасе е включено в списъка с най-малко опасения (LR / lc), най-нисък риск Не отговаря на изискванията за по-рискова категория. Широко разпространените и богати таксони са включени в тази категория в Червения списък на IUCN на застрашените видове

американски индийски развъдчици на кучета
Наименования на брадатото прасе
Младеж / бебе на брадато прасе се нарича „прасенце, шут, бонам или позлата (женска)“. Женските се наричат ​​„свине“, а мъжките „глигани“. Група брадати свине се нарича „стадо, карано или тълпа“.
Държави
Бруней , Индонезия , Малайзия и Филипините
Някои факти за
Брадат прасе

Тегло за възрастни : 102,75 кг (226,05 lbs)



Максимално дълголетие : 16 години



Бременност: 122 дни

Размер на котилото: 4

кученце микс немска овчарка коли

Източник: AnAge , лицензиран под DC



Още животни, започващи с B