Африкански горски слон

РЕКЛАМА

The Африкански горски слон (Loxodonta cyclotis) доскоро се смяташе за подвид на Африкански слон Буш (Loxodonta africana). Неотдавнашното изследване с участието на ДНК доведе до резултатите, че всъщност има три основни вида слонове: двата африкански вида (Loxodonta Africana) и (Loxodonta cyclotis) и Азиатски (индийски) слон (Най-големият слон).

Обикновено се считат за различни популации от един вид.

Северноафриканските слонове, известни като „военните слонове на Ханибал“, вероятно са изчезнали четвърти вид или подвид на горския слон.



Оспорваните пигмейски слонове (Loxodonta pumilio) от басейна на Конго често се приемат за друг отделен вид от криптозоолозите (този, който изследва животни, които попадат извън съвременните зоологични каталози), но вероятно са горски слонове, чийто малък размер и / или ранна зрялост е поради условията на околната среда.

Африкански горски слон Описание

Забележимите разлики между двата африкански вида включват дългата, тясна долна челюст (челюстната кост) на африканските горски слонове, (африканските Бушови слонове са къси и широки), заоблените му уши (ушите на африканските Бушови слонове са по-заострени), различни бивни и техния размер като цяло е значително по-малък от по-големите африкански слонове на африканските савани.

бик мастиф се смесва с лаборатория

Мъжкият африкански горски слон рядко надвишава 2,5 метра (8 фута) на височина, докато африканският слон Буш обикновено е над 3 метра (малко под 10 фута) и понякога почти 4 метра (13 фута) висок.

Отдавна е известно, че слоновата кост на африканския горски слон е особено твърда, с розов оттенък и е по-права (докато тази на Африкански слон Буш е извит).

Африканският горски слон има, подобно на азиатски слон , четири гвоздея на задните крака и пет гвоздея на предните крака (което е повече нокти, отколкото африканския храстов слон, който има четири предни гвоздея и три гвоздея на задните крака).

Диета на африкански горски слон

Африканските горски слонове оцеляват с диета с билки и дървета или храстови листа и големи количества вода.

Местообитание на африкански горски слон

Африкански горски слонове се срещат в низинните тропически и субтропични дъждовни гори и гори в централна Западна Африка.

лабораторни кучета микс кучета

Размножаване на африкански горски слон

Мъжки африкански горски слон докосва женска, за да види дали е готова за чифтосване. Периодът на бременност на слоновете (бременността) продължава около 22 месеца (630 - 660 дни), най-дългият период на бременност на всеки бозайник, след което обикновено се ражда едно теле. Осиротяло теле обикновено се осиновява от една от семействата, кърмещи жени, или суче от различни жени.

Поведение на африканския горски слон

Африканските горски слонове живеят в близки социални групи, наречени „стада“. Стадото обикновено се състои от свързани жени и техните потомци. Водачът на стадото се нарича „матриарх“ и тя обикновено е най-старата и най-опитната жена слон в стадото.

питбул боксьор микс черен

Открито е, че слоновете могат да комуникират на големи разстояния, като изпращат и получават нискочестотни звуци, подзвуков тътен, който може да пътува през земята по-далеч, отколкото звукът се движи във въздуха. Този звук се усеща от чувствителната кожа на слонове, ходила и хобот, които улавят вибрациите през земята.

Статус на запазване на африканския горски слон

Африканските горски слонове са класифицирани като „застрашен вид“. Обикновено се смята, че популациите на горски слонове са по-малки и по-застрашени от популациите на слонове другаде в Африка. През 1980 г. е имало около 380 000 горски слона, оттогава човешкото население се е удвоило в гористите страни и днес вероятно има по-малко от 200 000.

Декември 2000 г. сформира министрите на околната среда в Камерун, Централноафриканската република и Конго, обединен миграционен коридор за слоновете, където те могат да се разхождат напред-назад над границите между страните.