Африкански слон

Източник на изображението

Африкански слонове Африкански слон , (Loxodonta Africana), също е известен като „африкански слон Буш“. Както африканския слон Буш, така и Африкански горски слон обикновено са класифицирани като един вид, известен просто като Африкански слон. Африканският горски слон обаче живее в тропическите гори, а африканският слон Буш живее в саваните, поради което понякога се нарича „слон от савана“.

бик мастиф и черен лабораторен микс

Характеристики на африканския слон

Вратът на африканските слонове е доста висок и се спуска надолу към прав гръб. Африканските слонове са по-набръчкани и имат много по-големи уши от азиатския слон. За разлика от изпъкналото чело на азиатските слонове, челото на африканските слонове е плоско, без изпъкналости и плавно се спуска надолу към хобота си. Тяхната подложка е къса, широка и заоблена, а женските и мъжките африкански слонове имат бивни, които са дебели и извити напред. Африканските слонове също са по-големи по размер в сравнение с мъжките и женските слонове от Азия.

Най-големите африкански слонове са регистрирали тегло над 9 тона и са били високи повече от 12 фута в рамото. Средното тегло на африканските слонове е до 7 тона, приблизително еквивалентно на 78 възрастни мъжки мъже, тежащи средно по 90 килограма всеки.



Африканските слонове имат 4 нокти на предните си крака, а задните им крака имат 3 нокти, точно както азиатският слон, но африканските слонове имат 2 изпъкнали пръста на върха на хоботите си, докато азиатският слон има само един.

Африканските слонове са кръстени заради особените оформени хребети на техните кътни зъби. Хребетите на африканските слонове са по-груби и по-малко от тези на азиатския слон.



Ето някои факти за анатомията на африкански слон:

  • Сърце и черен дроб: Сърцето на слона тежи 22 килограма и циркулира около 450 литра кръв. Вътрешното „почистване“ се извършва от 77-килограмов черен дроб.

  • Вода и багажник: За да изпие своите 9 литра вода наведнъж, слонът използва хобота си, който тежи 113 килограма.

  • Език: Помагането на процеса на преглъщане е 12-килограмов език на слон.

  • Храна и черва: Приблизително 250 килограма храна, изядена всеки ден, преминава през 18 метра черва. В крайна сметка се преработва в около 100 килограма слонова тор на ден. Африканските слонове са тревопасни. Диетата им варира в зависимост от местообитанието им. Слоновете, живеещи в гори, частични пустини и пасища, ядат различни пропорции от билки и дървесни или храстови листа. Записано е, че слоновете, обитаващи бреговете на езерото Кариба, ядат подводен растителен живот.

  • Храносмилане: Слоновете смилат само около 40% от това, което ядат и следователно трябва да прекарват две трети от всеки ден в ядене.

  • Газ: Слон ‘изпуска’ 2000 литра газ метан на ден.

  • Кожа: Кожата на слонове тежи 450 - 750 килограма.

  • Опашка: Слоновата опашка тежи 11 килограма.

  • Борба: Най-дългият регистриран бой между два слона е записан на 10 часа и 56 минути.

  • Матриарх: Слоновите стада се състоят от женски и малки. Стадо се води от матриарх (баба). Когато младите мъже достигнат зрялост, стадото ги прогонва. Слонове бик се присъединяват към стадото само за чифтосване.

  • Гестация : Бременността на слонове (зачеване до раждане) е 23 месеца. Периодът на бременност обикновено е малко по-дълъг, отколкото през Азиатски слон .

  • Звук: По-голямата част от комуникацията между слоновете се осъществява при инфра ниво на звука.

  • Обадете се: Смята се, че площ от 50 квадратни километра е изпълнена с определено слонско „обаждане“ в инфра звук. Това може да се увеличи до около 300 квадратни километра по здрач поради по-ниските температури.

  • Очи : Очите на слоновете са много малки по отношение на главата му. Окото съдържа много малко фоторецептори и те не могат да виждат много по-далеч от няколкостотин фута.

    питбул, смесен с кученца немска овчарка
  • Скорост: Слонът може да ходи доста бързо и да зарежда още по-бързо.

  • Без скокове: Слоновете не могат да скачат.

    кученце от немска овчарка от червен самур
  • Плуване: Слоновете обичат водата и са отлични плувци.

  • Багажник: Хоботът на слоновете е най-универсалният от всички творения на бозайници, който се използва като нос, ръка, ръка и многофункционален инструмент. Той е достатъчно мощен, за да убие лъв с едно движение, но подобните на пръсти лобове в края са достатъчно сръчни, за да откъснат перо от земята.

  • Мускулни мускули: Багажникът е без кости и се състои от около 40 000 мускула.

  • Бивни: Бивните на слоновете са удължени горни зъби на резци, които растат непрекъснато през целия живот на слоновете. Те не винаги са точно съвпадение, тъй като това зависи от страната, която предпочитат, подобно на хората с лява и дясна ръка.

  • Уши: Ушите на слоновете са покрити с вени, които образуват различни и уникални модели, които могат да се използват за идентифициране на индивиди - подобно на човешки пръстови отпечатъци. Ушите на слонове са пълни с кръвоносни съдове и когато се размахват, те бързо понижават телесната температура на животните. Тази бързо циркулираща кръв се охлажда с около 9 градуса по Фаренхайт, докато е в ухото на слоновете.

Африканският слон Буш е интелигентно животно. Експериментите с разсъждения и учене показват, че те са най-умните копитни животни заедно с техните азиатски братовчеди. Това се дължи най-вече на големия им мозък.

На повечето места при възрастния африкански слон Буш липсват естествени хищници благодарение на големия си размер, но телетата (особено новороденото) са уязвими към атаки на лъвове и крокодили и (рядко) към атаки на леопард и хиена.

Статус на запазване на слоновете на африканския Буш

Докато африканският слон е класифициран като уязвим, условията варират до известна степен в зависимост от региона в източната и южната част на Африка.

През 2006 г. е регистрирано клане на слонове в югоизточния Чад от въздушни проучвания. Поредица от инциденти с бракониерство, довели до убийството на над 100 слона, бяха извършени през края на пролетта и лятото на 2006 г. в близост до Национален парк Zakouma. Този регион има десетилетна история на бракониерство на слонове, което е причинило популацията на слонове в региона, която надвишава 300 000 през 1970 г., да спадне до приблизително 10 000 днес. Африканският слон официално е защитен от правителството на Чад, но ресурсите и работната сила, предоставени от правителството (с известна помощ от Европейския съюз), се оказаха недостатъчни за спиране на бракониерството.

Човешкото посегателство към или в съседство с природни зони, където се срещат храстови слонове, доведе до неотдавнашни изследвания за методите за безопасно прогонване на групи слонове далеч от хората, включително откритието, че възпроизвеждането на записаните звуци на гневни медоносни пчели са изключително ефективни при подтикването на слоновете да бягат област.